Sposób przygotowania:
Mazurek bakaliowy
Mąkę posiekać razem z margaryną, dodać ugotowane, starte żółtka, cukier puder i 2 łyżki zimnej wody. Zagnieść jednolite ciasto. Migdały, śliwki i daktyle posiekać i połączyć z ciastem.
Ciasto rozwałkować na grubość około 1 centymetra i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (ok. 24×28 cm).
Na cieście rozsmarować około 3 łyżki marmolady i piec około pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, aż ciasto się ze złoci.
Wystudzone ciasto udekorować sosem toffi i bakaliami. Smacznego :)
Ciasto rozwałkować na grubość około 1 centymetra i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (ok. 24×28 cm).
Na cieście rozsmarować około 3 łyżki marmolady i piec około pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, aż ciasto się ze złoci.
Wystudzone ciasto udekorować sosem toffi i bakaliami. Smacznego :)