Strona główna mięso mielone w cieście francuskim

mięso mielone w cieście francuskim

Dania « poprzedni | następny »
aqua65 - Przepis na: mięso mielone w cieście francuskim offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 331
mięso mielone w cieście francuskim
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

moje najlepsze danie z mięsa mielonego


trudność: średne
czas:

mięso mielone w cieście francuskim - SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 800 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 opakowanie mrożonych warzyw na patelnię
  • 2 jaja
  • 2łyzki bułki tartej
  • 1 cebula
  • 1 żółtko
  • sól
  • pieprz
  • olej

mięso mielone w cieście francuskim - PRZYGOTOWANIE:

mięso mielone wymieszać razem z jajami drobno posiekaną cebulą ciasto francuskie wyłożyć z opakowania i rozłożyć na płaskiej powierzchni następnie delikatnie za pomocą łyżki wyłożyć na nie farsz z mięsa mielonego. Mrożone warzywa podsmażyć na rozgrzanym oleju po czym wyłożyć na mięso mielone ciasto francuskie zawinąć w roladę ułożyć na wysmarowywać olejem blasze i posmarować z wierzchu żółtkiem piec 90 minut w temp. 200 C. podawać z sosem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do mięso mielone w cieście francuskim  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Kotlety w migdałowej panierce Amerykańskie naleśniki z sosem czekoladowym Placki cukiniowo-ziemniaczne
Risotto pełne jesieni Krokiety z mięsem i warzywami Dyniowe pankejki
Kotlety z jajek Makaron z kurczakiem, szpinakiem i pieczarkami Gołąbki w panierce
Kalafior pod beszamelem Knedle ze śliwkami Makaron z kurczakiem i dynią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane