Strona główna mięso mielone w cieście francuskim

mięso mielone w cieście francuskim

Dania « poprzedni | następny »
aqua65 - Przepis na: mięso mielone w cieście francuskim offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 331
mięso mielone w cieście francuskim
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

moje najlepsze danie z mięsa mielonego


trudność: średne
czas:

mięso mielone w cieście francuskim - SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 800 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 opakowanie mrożonych warzyw na patelnię
  • 2 jaja
  • 2łyzki bułki tartej
  • 1 cebula
  • 1 żółtko
  • sól
  • pieprz
  • olej

mięso mielone w cieście francuskim - PRZYGOTOWANIE:

mięso mielone wymieszać razem z jajami drobno posiekaną cebulą ciasto francuskie wyłożyć z opakowania i rozłożyć na płaskiej powierzchni następnie delikatnie za pomocą łyżki wyłożyć na nie farsz z mięsa mielonego. Mrożone warzywa podsmażyć na rozgrzanym oleju po czym wyłożyć na mięso mielone ciasto francuskie zawinąć w roladę ułożyć na wysmarowywać olejem blasze i posmarować z wierzchu żółtkiem piec 90 minut w temp. 200 C. podawać z sosem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do mięso mielone w cieście francuskim  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Potrawka z kurczaka z porem i kaszą jaglaną Placki z kaszą jaglaną i dynią Kotleciki z fetą i pomidorową salsą
Kopytka z gulaszem Obiad z jednej blachy: ziemniaki,kurczak i papryka Pizza z salami i pieczarkami
Pizza z salami i ananasem Ryż z mięsem mielonym Pizza z sosem pomidorowym i serem
Kluski z kalafiora Ruski tort naleśnikowy Zapiekanka z mięsem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane