aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

mięso mielone w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

moje najlepsze danie z mięsa mielonego

mięso mielone w cieście francuskim

Składniki:

mięso mielone w cieście francuskim

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 800 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 opakowanie mrożonych warzyw na patelnię
  • 2 jaja
  • 2łyzki bułki tartej
  • 1 cebula
  • 1 żółtko
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

mięso mielone w cieście francuskim

mięso mielone wymieszać razem z jajami drobno posiekaną cebulą ciasto francuskie wyłożyć z opakowania i rozłożyć na płaskiej powierzchni następnie delikatnie za pomocą łyżki wyłożyć na nie farsz z mięsa mielonego. Mrożone warzywa podsmażyć na rozgrzanym oleju po czym wyłożyć na mięso mielone ciasto francuskie zawinąć w roladę ułożyć na wysmarowywać olejem blasze i posmarować z wierzchu żółtkiem piec 90 minut w temp. 200 C. podawać z sosem.

Redakcja poleca: