Strona główna mięso mielone w cieście francuskim

mięso mielone w cieście francuskim

Dania « poprzedni | następny »
aqua65 - Przepis na: mięso mielone w cieście francuskim offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 331
mięso mielone w cieście francuskim
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

moje najlepsze danie z mięsa mielonego


trudność: średne
czas:

mięso mielone w cieście francuskim - SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 800 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 opakowanie mrożonych warzyw na patelnię
  • 2 jaja
  • 2łyzki bułki tartej
  • 1 cebula
  • 1 żółtko
  • sól
  • pieprz
  • olej

mięso mielone w cieście francuskim - PRZYGOTOWANIE:

mięso mielone wymieszać razem z jajami drobno posiekaną cebulą ciasto francuskie wyłożyć z opakowania i rozłożyć na płaskiej powierzchni następnie delikatnie za pomocą łyżki wyłożyć na nie farsz z mięsa mielonego. Mrożone warzywa podsmażyć na rozgrzanym oleju po czym wyłożyć na mięso mielone ciasto francuskie zawinąć w roladę ułożyć na wysmarowywać olejem blasze i posmarować z wierzchu żółtkiem piec 90 minut w temp. 200 C. podawać z sosem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do mięso mielone w cieście francuskim  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Mięsna pizza w ostrym sosie pomidorowym Mięsne żeberka pieczone w piekarniku Muszle z nadzieniem szpinakowym
Leczo z pomidorów i cukinii Omlet z mozzarellą i pomidorem Karkówka w sosie grzybowym
Dorsz w płatkach owsianych Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą Jajecznica z grzybkami leśnymi
Jajka z farszem pomidorowym Gołąbki pieczone w pomidorach Zapiekanka makaronowa z piersią kurczaka

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane