Strona główna mięso mielone w cieście francuskim

mięso mielone w cieście francuskim

Dania « poprzedni | następny »
aqua65

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 331
mięso mielone w cieście francuskim
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

moje najlepsze danie z mięsa mielonego


trudność: średnie
czas:

mięso mielone w cieście francuskim - SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 800 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 opakowanie mrożonych warzyw na patelnię
  • 2 jaja
  • 2łyzki bułki tartej
  • 1 cebula
  • 1 żółtko
  • sól
  • pieprz
  • olej

mięso mielone w cieście francuskim - PRZYGOTOWANIE:

mięso mielone wymieszać razem z jajami drobno posiekaną cebulą ciasto francuskie wyłożyć z opakowania i rozłożyć na płaskiej powierzchni następnie delikatnie za pomocą łyżki wyłożyć na nie farsz z mięsa mielonego. Mrożone warzywa podsmażyć na rozgrzanym oleju po czym wyłożyć na mięso mielone ciasto francuskie zawinąć w roladę ułożyć na wysmarowywać olejem blasze i posmarować z wierzchu żółtkiem piec 90 minut w temp. 200 C. podawać z sosem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do mięso mielone w cieście francuskim  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Penne z pomidorowym sosem i tuńczykiem Pulpety w  sosie pomidorowo cebulowym Skrzydelka w sosie grzybowym
Pappardelle z pomidorami i tuńczykiem Weekendowe śniadanie- zapiekane bułki Klopsy w sosie z makaronem
Kurczak marynowany w cytrusach Pierogi z kapustą i  pieczarkami Zwykłe naleśniki z dżemem
Spaghetti bolognese Domowe risotto z kurczakiem na pikantnie Spaghetti z makaronem razowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane