Strona główna Mięso pieczone w musztardzie francuskiej

Mięso pieczone w musztardzie francuskiej

Ilonar2301 - Przepis na: Mięso pieczone w musztardzie francuskiej offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 698
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Mięso pieczone w musztardzie francuskiej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Na niedzielny obiad dla całej rodziny.


trudność: łatwe
czas:

Mięso pieczone w musztardzie francuskiej - SKŁADNIKI:

  • 1 kg szynki lub schabu
  • 4- 5 łyżek musztardy francuskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • przyprawa do mięsa wieprzowego

Mięso pieczone w musztardzie francuskiej - PRZYGOTOWANIE:

Wybraną porcję mięsa- schab lub szynkę dokładanie myjemy i osuszamy ręcznikiem kuchennym. Nacieramy mięso czosnkiem i oprószamy solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Następnie porcję mięsa smarujemy musztardą francuską i układamy w naczyniu żaroodpornym. Podlewamy mięsko niewielką ilością wody( około pół szklanki) i pieczemy przez około 90 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy na gorąco do obiadu lub na zimno na kanapki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mięso pieczone w musztardzie francuskiej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Makaron w sosie śmietanowym Mięsne żeberka pieczone w piekarniku Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą
Schab zapiekany w kapuście z pomidorem Gulasz wieprzowy z leśnymi grzybami Ziołowo-czosnkowa karkówka z grilla
Sos śmietanowo-serowy z mięsem mielonym Zupa meksykańska Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią
Najprostsza pieczeń ze schabu Spaghetti z mięsem mielonym i pomidorami Słoikowa kiełbasa z karkówki z boczkiem i czubricą

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane