Strona główna Mięso pieczone w musztardzie francuskiej

Mięso pieczone w musztardzie francuskiej

Ilonar2301 - Przepis na: Mięso pieczone w musztardzie francuskiej offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 713
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Mięso pieczone w musztardzie francuskiej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Na niedzielny obiad dla całej rodziny.


trudność: łatwe
czas:

Mięso pieczone w musztardzie francuskiej - SKŁADNIKI:

  • 1 kg szynki lub schabu
  • 4- 5 łyżek musztardy francuskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • przyprawa do mięsa wieprzowego

Mięso pieczone w musztardzie francuskiej - PRZYGOTOWANIE:

Wybraną porcję mięsa- schab lub szynkę dokładanie myjemy i osuszamy ręcznikiem kuchennym. Nacieramy mięso czosnkiem i oprószamy solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Następnie porcję mięsa smarujemy musztardą francuską i układamy w naczyniu żaroodpornym. Podlewamy mięsko niewielką ilością wody( około pół szklanki) i pieczemy przez około 90 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy na gorąco do obiadu lub na zimno na kanapki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mięso pieczone w musztardzie francuskiej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Szynka peklowana z szynkowara Duszona karkówka Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice
Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą
Gulasz z suszonymi śliwkami i pomidorami Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi Schabowe falbanki
Kotlety schabowe z papryką i dynią Ryż podsmażany z mięsem mielonym Mięso mielone z kalarepką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane