Strona główna Mięso pieczone w musztardzie francuskiej

Mięso pieczone w musztardzie francuskiej

Ilonar2301 - Przepis na: Mięso pieczone w musztardzie francuskiej offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 713
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Mięso pieczone w musztardzie francuskiej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Na niedzielny obiad dla całej rodziny.


trudność: łatwe
czas:

Mięso pieczone w musztardzie francuskiej - SKŁADNIKI:

  • 1 kg szynki lub schabu
  • 4- 5 łyżek musztardy francuskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • przyprawa do mięsa wieprzowego

Mięso pieczone w musztardzie francuskiej - PRZYGOTOWANIE:

Wybraną porcję mięsa- schab lub szynkę dokładanie myjemy i osuszamy ręcznikiem kuchennym. Nacieramy mięso czosnkiem i oprószamy solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Następnie porcję mięsa smarujemy musztardą francuską i układamy w naczyniu żaroodpornym. Podlewamy mięsko niewielką ilością wody( około pół szklanki) i pieczemy przez około 90 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy na gorąco do obiadu lub na zimno na kanapki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mięso pieczone w musztardzie francuskiej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Pulpeciki cherry Schab z wędzonym kurczakiem Schab marynowany suszony
Ryż z mięsem mielonym Zapiekanka z mięsem Zrazy ze schabu tradycyjne
Łopatka w sosie chrzanowym Pierogi z kapustą, grzybami i golonką Schab duszony w sosie
Rolowany boczek z grzybami leśnymi Szaszłyki z mielonego z boczkiem Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane