Strona główna Mięso pieczone w musztardzie francuskiej

Mięso pieczone w musztardzie francuskiej

Ilonar2301 - Przepis na: Mięso pieczone w musztardzie francuskiej offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 708
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Mięso pieczone w musztardzie francuskiej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Na niedzielny obiad dla całej rodziny.


trudność: łatwe
czas:

Mięso pieczone w musztardzie francuskiej - SKŁADNIKI:

  • 1 kg szynki lub schabu
  • 4- 5 łyżek musztardy francuskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • przyprawa do mięsa wieprzowego

Mięso pieczone w musztardzie francuskiej - PRZYGOTOWANIE:

Wybraną porcję mięsa- schab lub szynkę dokładanie myjemy i osuszamy ręcznikiem kuchennym. Nacieramy mięso czosnkiem i oprószamy solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Następnie porcję mięsa smarujemy musztardą francuską i układamy w naczyniu żaroodpornym. Podlewamy mięsko niewielką ilością wody( około pół szklanki) i pieczemy przez około 90 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy na gorąco do obiadu lub na zimno na kanapki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mięso pieczone w musztardzie francuskiej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Rolada z mielonego z ryżem,grzybami i marchewką Pulpeciki mięsno- ryżowe Roladki w sosie śmietanowym
Pulpeciki w leśnym sosie Zupa warzywno - mięsny mix Mielone kulki pod serową czapą
Kurczak, boczek z warzywami Szynka domowa z czerwoną czubricą Roladki schabowe z grzybami i warzywami
Zapiekanka z mięsa mielonego i ziemniaków Mielonka ze słoika Pulpety wieprzowe w sosie grzybowym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane