Strona główna Mięso pieczone w musztardzie francuskiej

Mięso pieczone w musztardzie francuskiej

Ilonar2301

Srebrny Ekspert
Przepisy: 721
zdjęcia: 1 z 1
Mięso pieczone w musztardzie francuskiej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Na niedzielny obiad dla całej rodziny.


trudność: łatwe
czas:

Mięso pieczone w musztardzie francuskiej - SKŁADNIKI:

  • 1 kg szynki lub schabu
  • 4- 5 łyżek musztardy francuskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • przyprawa do mięsa wieprzowego

Mięso pieczone w musztardzie francuskiej - PRZYGOTOWANIE:

Wybraną porcję mięsa- schab lub szynkę dokładanie myjemy i osuszamy ręcznikiem kuchennym. Nacieramy mięso czosnkiem i oprószamy solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Następnie porcję mięsa smarujemy musztardą francuską i układamy w naczyniu żaroodpornym. Podlewamy mięsko niewielką ilością wody( około pół szklanki) i pieczemy przez około 90 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy na gorąco do obiadu lub na zimno na kanapki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mięso pieczone w musztardzie francuskiej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Podkarpackie hreczanyki- po mojemu Żeberka w sosie z coli Kruche sznycle w otrębach
Schab paprykowy Mielone z jajkiem i kiełkami Karkówka z pomidorkami koktajlowymi
Baleron pieczony z domowej wędzarni Karkówka w sosie pieczarkowym Bitki wieprzowe z kapustą i orzechami
Chrzanowe żeberka Roladki z fasolką i pieczarkami Zrazy mielone z pieczarkami i serem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane