Strona główna Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami

Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami

Wieprzowina « poprzedni | następny »
Mysiunia - Przepis na: Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1712
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

aromatyczne mięso do obiadu z warzywami


trudność: średne
czas:

Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami - SKŁADNIKI:

  • 40 dag wieprzowiny (np łopatki bez kości)
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 2 cebulki
  • koperek
  • 5 łyżek oleju
  • przyprawy

Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami - PRZYGOTOWANIE:

Mięso kroimy na 2 centymetrowe plastry, delikatnie rozbijamy i nacieramy przyprawą do steku oraz jarzynką. warzywa obieramy - cebule kroimy w półplasterki, marchew oraz pietruszkę ścieramy natomiast koperek siekamy. Do warzyw dodajemy nieco pieprzu, jarzynki oraz olej - mieszamy. 1/2 część warzyw rozkładamy w rękawie kuchennym, układamy mięso i przykrywamy je pozostałymi warzywami. Mięso pieczemy 60-70 minut w temp 180*. Podajemy do obiadu razem z ziemniakami, warzywa zastepują surówkę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Roladki schabowe nadziewane
Pieczeń w chlebie schowana Szynka peklowana z szynkowara Duszona karkówka
Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką
Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą Gulasz z suszonymi śliwkami i pomidorami Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane