Strona główna Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami

Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami

Wieprzowina « poprzedni | następny »
Mysiunia - Przepis na: Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1689
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

aromatyczne mięso do obiadu z warzywami


trudność: średne
czas:

Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami - SKŁADNIKI:

  • 40 dag wieprzowiny (np łopatki bez kości)
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 2 cebulki
  • koperek
  • 5 łyżek oleju
  • przyprawy

Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami - PRZYGOTOWANIE:

Mięso kroimy na 2 centymetrowe plastry, delikatnie rozbijamy i nacieramy przyprawą do steku oraz jarzynką. warzywa obieramy - cebule kroimy w półplasterki, marchew oraz pietruszkę ścieramy natomiast koperek siekamy. Do warzyw dodajemy nieco pieprzu, jarzynki oraz olej - mieszamy. 1/2 część warzyw rozkładamy w rękawie kuchennym, układamy mięso i przykrywamy je pozostałymi warzywami. Mięso pieczemy 60-70 minut w temp 180*. Podajemy do obiadu razem z ziemniakami, warzywa zastepują surówkę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Mięsne żeberka pieczone w piekarniku Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą Schab zapiekany w kapuście z pomidorem
Gulasz wieprzowy z leśnymi grzybami Ziołowo-czosnkowa karkówka z grilla Sos śmietanowo-serowy z mięsem mielonym
Zupa meksykańska Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią Najprostsza pieczeń ze schabu
Spaghetti z mięsem mielonym i pomidorami Słoikowa kiełbasa z karkówki z boczkiem i czubricą Niby gulasz z szaszłyka

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane