Strona główna Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami

Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami

Wieprzowina « poprzedni | następny »
Mysiunia - Przepis na: Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1689
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

aromatyczne mięso do obiadu z warzywami


trudność: średne
czas:

Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami - SKŁADNIKI:

  • 40 dag wieprzowiny (np łopatki bez kości)
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 2 cebulki
  • koperek
  • 5 łyżek oleju
  • przyprawy

Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami - PRZYGOTOWANIE:

Mięso kroimy na 2 centymetrowe plastry, delikatnie rozbijamy i nacieramy przyprawą do steku oraz jarzynką. warzywa obieramy - cebule kroimy w półplasterki, marchew oraz pietruszkę ścieramy natomiast koperek siekamy. Do warzyw dodajemy nieco pieprzu, jarzynki oraz olej - mieszamy. 1/2 część warzyw rozkładamy w rękawie kuchennym, układamy mięso i przykrywamy je pozostałymi warzywami. Mięso pieczemy 60-70 minut w temp 180*. Podajemy do obiadu razem z ziemniakami, warzywa zastepują surówkę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Spaghetti z mięsem mielonym i pomidorami Słoikowa kiełbasa z karkówki z boczkiem i czubricą Niby gulasz z szaszłyka
Grillowany karczek musztardowy Czeski gulasz piwny z zasmażaną kapustą Pierogi z mięsem i pieczarkami
Pieczona szynka z czarną porzeczką Łopatka duszona z białą cebulą  Soczyste żeberka w keczupie
Cukinia faszerowana Klopsy z orzechami włoskimi i szałwią Pieczone polędwiczki marynowane w cydrze

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane