mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Mieszanka jabłkowo rabarbarowa`

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mieszanka z rabarbaru i jabłek idaalna do naleśników i ciast

Mieszanka jabłkowo rabarbarowa` Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mieszanka jabłkowo rabarbarowa`

 

Sposób przygotowania:

Mieszanka jabłkowo rabarbarowa`
Rabarbar obieramy ze skóry. Następnie kroimy na mniejsze kawałki. Do garnka wykładamy pokrojony drobniej rabarbar. Dodajemy ok 100 ml wody. Zostawiamy go na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Jabłka obieramy, oddzielamy od ogryzka, kroimy w kostkę. Wykładamy do garnka, dodajemy 100 ml wody, gotujemy do miękkości. Dodajemy rabarbar do jabłek, mieszamy. Dosładzamy za pomocą cukru. Mieszamy.Nadzienie idealnie pasuje do naleśników, czy jako nadzienie do ciast.
Mieszanka jabłkowo rabarbarowa`
obrane jabłka za skórki, jak ktoś woli można opłukać i ze skórką
Mieszanka jabłkowo rabarbarowa`
pokrojone jabłka w kostkę, oddzielone od ogryzków
Mieszanka jabłkowo rabarbarowa`
połączenie jabłek z rabarbarem, a następnie dodanie cukru