lukaszek33@onet.pl

lukaszek33@onet.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Miks grzybowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Według mojego przepisu czas przygotowania tej potrawy wynosi ponad godzinę.

Miks grzybowy

Składniki:

Miks grzybowy

 

  • olej
  • pieprz
  • sól
  • 200 gram koncentratu pomidorowego
  • 3 jajka
  • 1 mała cebula
  • mała pietruszka
  • 70 gram suszonych grzybów
  • 3 małe marchewki
  • 2 woreczki ryżu

Sposób przygotowania:

Miks grzybowy
Na samym początku gotujemy ryż w lekko osolonej wodzie a potem odcedzamy go i wyciągamy z woreczków aż do przestygnięcia. następnie grzyby namaczamy w wodzie i pozostawiamy na 1 godzinkę.Potem odcedzamy, przestudzamy i kroimy na mniejsze kawałki.Później pietruszkę i marchewki obieramy ze zbędnej skórki opłukujemy, wysuszamy i zcieramy na tartce o dużych oczkach.Wnet jajka gotujemy na twardo i zalewamy je zimną wodą, studzimy oraz obieramy ze skorupek. I kroimy w drobną kostkę.Następnie cebulę obieramy ze zbędnej suchej skórki i drobno kroimy w kosteczkę.Smażymy na oleju wraz z pietruszką i marchewką. Pod koniec naszej pracy podsmażone warzywa łączymy z ryżem i grzybami, dokładamy pokrojone jajka i całość dokładnie mieszamy.Przyprawiamy pieprzem, solą,koncentratem pomidorowym. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze190 stopni.