eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Młoda kapusta Eli z czerwoną papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Młoda kapusta gotowana w małej ikości wody z papryką,cebulą i przyprawami. Kapusta wyszła bardzo dobra.

Młoda kapusta Eli z czerwoną papryką

Składniki:

Młoda kapusta Eli z czerwoną papryką

gotowanie

  • 1/2 dużej główki młodej kapusty
  • 2 czerwone papryki
  • 2 cebule
  • 1 pęczek koperku

dodatki

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta Eli z czerwoną papryką

przygotowanie kapusty

Młoda kapusta Eli z czerwoną papryką
Kapustę obrać z brzydkich liści . Obraną kapustę poszatkować.

Kapustę obrać z brzydkich liści. Obraną kapustę poszatkować.

przygotowanie papryki

Młoda kapusta Eli z czerwoną papryką
Papryki umyć,usunąć szypułki i nasiona. Pokroić papryki w słupki.

Papryki umyć, usunąć szypułki i nasiona. Pokroić papryki w słupki. Cebule obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę.

gotowanie kapusty

Młoda kapusta Eli z czerwoną papryką
Do garnka włożyć poszatkowaną kapustę,pokrojoną cebulę,smalec,sól,pieprz i cukier.

Do garnka włożyć poszatkowaną kapustę,pokrojoną cebulę, smalec, sól, pieprz i cukier. Do kapusty wlać 250 ml wody i gotować na małym ogniu, aż kapusta będzie na wpół miękka. Do kapusty dodać pokrojoną paprykę i gotować do miękkości.

przygotowanie koperku

Młoda kapusta Eli z czerwoną papryką
Pęczek koperku umyć,osuszyć i drobnopokroić.

Pęczek koperku umyć,osuszyć i drobno pokroić.

przygotowanie kapusty

Do miękkiej kapusty dodać mąkę i chwilę zasmażyć. Do gotowej kapusty dodać koperek i wymieszać. Smacznego!