Anna Olson

Anna Olson

Kucharz
[Przepisów: 14]

Mrożony jogurt brzoskwiniowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

W letnie gorące dni taki deser sprawdzi się idealnie! Mrożony jogurt brzoskwiniowy smakuje wyśmienicie!

Mrożony jogurt brzoskwiniowy

Składniki:

Mrożony jogurt brzoskwiniowy

 

 

  • ½ szklanki cukru (fruktozy)

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mrożony jogurt brzoskwiniowy
Zblenduj przy pomocy blender brzoskwinie. Dodaj cukier, sok z cytryny oraz wanilię. Mieszaj do czasu aż cukier się rozpuści.

Wmiksuj jogurt do uzyskania gładkiej masy. Delikatnie wmieszaj bitą śmietanę. Całość wstaw do zamrażalnika na 3 godziny. Podawaj w pucharkach. Smacznego!

Przepis z Polsat Food Network