Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Muffinki z wędzonym bekonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Muffinki z bekonem są świetne na przekąskę

Muffinki z wędzonym bekonem

Składniki:

Muffinki z wędzonym bekonem

 

  • 1,5 szklanki mąki pszennej,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 4 łyżki oleju,
  • 2 jajka,
  • 1 szklanka mleka,
  • 15 dag wędzonego bekonu

 

Sposób przygotowania:

Muffinki z wędzonym bekonem
Bekon pokrojony w kostkę usmażyć na patelni. W jednej misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. W drugiej misce zmiksować jajka, mleko i olej. Do płynnych składników dodać składniki suche, usmażony bekon, i niezbyt dokładnie wymieszać. Łyżką nakładać ciasto do przygotowanych foremek muffinkowych, włożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec ok 20-30 minut w temp.180 stopni