Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1747]

Mus jabłkowo cynamonowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Mus jabłkowo cynamonowy, podany w kieliszkach czy pucharkach, zawsze prezentuje się elegancko i smacznie.

Mus jabłkowo cynamonowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mus jabłkowo cynamonowy

 

Sposób przygotowania:

Mus jabłkowo cynamonowy
Jabłka obieramy, ścieramy an tarce do jarzyn na dużych oczkach - przekładamy do teflonowego rondla, skrapiamy sokiem z cytryny, podlewamy 50 ml wody i dusimy przez około kwadrans mieszając.

Jabłka oprószamy cynamonem i cukrem waniliowym. Do szklanki wlewamy około 50-70 ml wody i rozrabiamy w niej mąkę ziemniaczaną - wlewamy do duszących się jabłek i zagotowujemy.

Gorące jabłka przekładamy do kieliszków lub pucharków - podajemy. 
Mus jabłkowo cynamonowy
jabłka obieramy i ścieramy na dużych oczkach
Mus jabłkowo cynamonowy
podlewamy wodą, dodajemy sok z cytryny oraz cukier i cynamon -dusimy
Mus jabłkowo cynamonowy
w wodzie rozrabiamy mąkę ziemniaczaną - mieszamy
Mus jabłkowo cynamonowy
mąką rozrobioną zalewamy jabłka i zagotowujemy całość