Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Nadzienie degestańskie II

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Po upieczeniu pierogi polać śmietaną.

Nadzienie degestańskie II

Składniki:

Nadzienie degestańskie II

 

Sposób przygotowania:

Nadzienie degestańskie II
Dynię obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn o grubych oczkach.
Cebulę obrać, drobniutko posiekać i podsmażyć na maśle. Cebulę i dynię wymieszać razem. Orzechy włoskie drobniutko posiekać, a kminek zemleć w młynku. Do masy warzywnej dodać sól, szczyptę cukru, Wszystko razem wymieszać. Nadziewać pierożki. Ugotowane pierożki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym masłem. Zapiekać w piekarniku przez 10 minut.

Tagi:

dynia