fanabree

fanabree

Kucharz
[Przepisów: 6]

Nadziewane cukinie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie i sycące danie dla każdego dbającego o linie - smaczne i małokaloryczne. Zadowoli całą rodzinkę!

Nadziewane cukinie

Składniki:

Nadziewane cukinie

 

  • 2 średnie cukinie
  • 2 małe cebule
  • 300 g mięsa mielonego (najlepiej z indyka)
  • puszka pomidorów
  • przecież pomidorowy
  • mozzarella light
  • ketchup

Sposób przygotowania:

Nadziewane cukinie
1. Cukinie przekroić wzdłuż na pół 2. Wydrążyć łyżeczką otwory, miąższ zostawić 3. Mięso podsmażyć na patelni razem z cebulką i przyprawami 4. Dodać pomidory z puszki i koncentrat tak, aby nadzienie zgęstniało. Wymieszać z poszatkowaną cukinią ze środka 5. Do łódeczek na spód nałożyć łyżkę ketchupu, przykryć nadzieniem i wierzch przyozdobić plasterkami mozzarelli 6. Zapiekać w piekarniku przez 15 (180C) do momentu zmiękczenia cukinii i przypieczenia sera.