polkax3

polkax3

Kucharz
[Przepisów: 8]

Nadziewane muszle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne muszle idealne przystawki!! :)

Nadziewane muszle

Składniki:

Nadziewane muszle

 

  • muszle) , 40 dag mielonego mięsa , śmietanka , 10 dag boczku / szynki , sola , pieprz , oregano i bazylia

Sposób przygotowania:

Nadziewane muszle
1.Ugotuj 40 dag makaronu ( duże muszle). Wymieszaj 40 dag mielonego mięsa z połową szkl. śmietanki. Dołóż po 10 dag pokrojonych w kosteczkę wędzonego boczku i szynki orz 2 łyżki posiekanego szczypiorku. Przypraw do smaku solą , pieprzem , oregano i bazylią.
2. Napełnij makaronowe muszle farszem, Ułóż w formie. Polej śmietanką. Zapiekaj pod przykryciem 20 min w temp. 180 st.