alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Naleśniki na napoju ryżowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Pyszne naleśniki w których mleko zastąpiłam napojem ryżowym, posmarowałam dżemem wieloowocowym z lawendą i podałam z owocami.

Naleśniki na napoju ryżowym

Składniki:

Naleśniki na napoju ryżowym

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki na napoju ryżowym
Do naczynia wlać napój, wodę wbić jajka, przesiać mąkę i dodać szczyptę soli. Zmiksować mikserem na jednolity płyn i odstawić na co najmniej pół godziny.

Po tym czasie wymieszać i smażyć na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości(kilka kropli) oleju lub masła klarownego. Zdjąć lekko przestudzić i posmarować dżemem.

Zwinąć w trójkąt oprószyć lekko cukrem pudrem, dodać kilka plasterków banana i borówki amerykańskie.

Tagi:

naleśniki