Strona główna Nalewka z suszonych owoców

Nalewka z suszonych owoców

Przepis redakcyjny
Nalewka z suszonych owoców
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Owoce opłukać, ułożyć warstwami w dużym słoju przesypując na zmianę rodzynkami i orzechami. Imbir obrać i pokroić w plastry i doło


trudność: łatwe
czas:

Nalewka z suszonych owoców - SKŁADNIKI:

  • ½ litra wódki lub spirytusu
  • 2 kieliszki (100 ml) brandy lub rumu
  • 200 g rodzynek
  • 400 g suszonych śliwek kalifornijskich
  • 300 g suszonych moreli
  • 300 g suszonych jabłek
  • 300 g suszonych gruszek
  • 300 g suszonych fig
  • 12 włoskich orzechów
  • 1 kawałek imbiru (ok. 3 cm)

Nalewka z suszonych owoców - PRZYGOTOWANIE:

Owoce opłukać, ułożyć warstwami w dużym słoju przesypując na zmianę rodzynkami i orzechami. Imbir obrać i pokroić w plastry i dołożyć do słoja. Dodać alkohol i odstawić na 1 miesiąc, po tym czasie odcedzić i przelać do mniejszych butelek.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Nalewka z suszonych owoców  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Sałatkowy mix z awokado Śledzie w sosie musztardowym Naleśniki z japońskim nadzieniem
Makaronowa zapiekanka a la meksikana Surówka z pora i jabłka Sałatka makaronowa na słodko
 Przekładaniec Agi Deser kawowy z bitą śmietaną Grzebyki z truskawkową konfiturą
Wiśniowa chmurka z bezami Torcik cytrynowo-jabłkowo-śmietankowy Sernik potrójnie chałwowy

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane