Strona główna Nalewka z suszonych owoców

Nalewka z suszonych owoców

Przepis redakcyjny
Nalewka z suszonych owoców
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Owoce opłukać, ułożyć warstwami w dużym słoju przesypując na zmianę rodzynkami i orzechami. Imbir obrać i pokroić w plastry i doło


trudność: łatwe
czas:

Nalewka z suszonych owoców - SKŁADNIKI:

  • ½ litra wódki lub spirytusu
  • 2 kieliszki (100 ml) brandy lub rumu
  • 200 g rodzynek
  • 400 g suszonych śliwek kalifornijskich
  • 300 g suszonych moreli
  • 300 g suszonych jabłek
  • 300 g suszonych gruszek
  • 300 g suszonych fig
  • 12 włoskich orzechów
  • 1 kawałek imbiru (ok. 3 cm)

Nalewka z suszonych owoców - PRZYGOTOWANIE:

Owoce opłukać, ułożyć warstwami w dużym słoju przesypując na zmianę rodzynkami i orzechami. Imbir obrać i pokroić w plastry i dołożyć do słoja. Dodać alkohol i odstawić na 1 miesiąc, po tym czasie odcedzić i przelać do mniejszych butelek.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Nalewka z suszonych owoców  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Muffiny owsiane z rodzynkami Klopsiki w kapuście Roladki schabowe nadziewane
Tarta makowo- pomarańczowa Sałatka pomidorowo-pieczarkowa Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki
Krem pomarańczowy- orange curd Tiramisu z posmakiem bananów dla delikatności Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka
Francuskie ciasteczka z makiem Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym Deser z bitą śmietaną bezą oraz truskawkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj