kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Ogórki z nadzieniem pikantym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ogórki nadziewane pikantnym pasztetem. Pyszne danie na wiosenne kolacje.

Ogórki z nadzieniem pikantym

Składniki:

Ogórki z nadzieniem pikantym

 

  • 1 ogórek sałatkowy
  • 1 pasztet pikantny DROP (np paprykowy)
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • starty imbir
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mączki skrobiowej
  • musztarda
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Ogórki z nadzieniem pikantym
Kroimy ogórek na 4 części i wydrążamy środek. Starty ząbek czosnku dodajemy do pasztetu i mieszamy. Następnie dodajemy szczypiorek, imbir, jajko oraz mączkę skrobiową i zagęszczamy do jednolitej masy. Dodajemy do smaku pieprz, sól oraz musztardę. Tak przygotowany farsz dodajemy do pustych krążków ogórka i robimy koreczki. Na dużej patelni smażymy krążki na rozgrzanym oleju, zapiekamy przez ok. 20 min. z obu stron.