Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Okoń w maśle czosnkowo – koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo smaczna rybka :) polecam!

Okoń w maśle czosnkowo – koperkowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Okoń w maśle czosnkowo – koperkowym

 

  • 2 okonie
  • 2 łyżki masła
  • 2 niewielkie cebulki
  • 2 łyżki siekanego koperku
  • 5 ząbków czosnku
  • 3/4 łyżeczki soli
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Okoń w maśle czosnkowo – koperkowym
Ryby oczyszczamy, nacinamy skórę na ukos w 4 miejscach. Do miski przekładamy masło, dodajemy sól, posiekany czosnek i koperek oraz pieprz - dokładnie mieszamy. Masło nakładamy do nacieć w skorze ryby oraz do jej wnętrza. Do wnetrza ryby wkładamy plastry cebuli oraz układamy na górze. Okonie zapiekamy w temperaturze 180* przez 25-30 minut. Podajemy na ciepło z surówką oraz ziemniakami.
Okoń w maśle czosnkowo – koperkowym
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...
Okoń w maśle czosnkowo – koperkowym
Do miski przekładamy masło, dodajemy sól, .
Okoń w maśle czosnkowo – koperkowym
Do wnetrza ryby wkładamy plastry cebuli .