dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Omlet pełen zieleniny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Wiosenno letni omlet, pełen przysmaków, idealny na śniadanie do pieczywa a nawet do obiadu do młodych ziemniaczków i szklanki kefiru.

Omlet pełen zieleniny

Składniki:

Omlet pełen zieleniny

 

  • 6 jaj
  • 2 garście pokrzywy
  • mała cukinią
  • garść poszatkowanej młodej kapusty
  • olej kokosowy
  • sól
  • pieprz
  • chili
  • 2 ząbki czosnku
  • tymianek

Sposób przygotowania:

Omlet pełen zieleniny
Pokrzywę myjemy, przelewamy na sicie wrzątkiem siekamy. Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażamy cukinię pokrojoną w kosteczkę oraz posiekaną młoda kapustę.

Jajka wbijamy do miski, dodajemy pokrzywę, przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, wylewamy do patelni, mieszamy wszystko i zostawiamy.

Smażymy na wolnym ogniu pod przykrywką aż omlet się zetnie.  

Tagi:

omlet jajka