Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Omlet z krewetkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

luksusowy omlet z nietypowym składnikiem

Omlet z krewetkami

Składniki:

Omlet z krewetkami

 

  • 20 dag mrożonych krewetek
  • 4 jaja
  • duża cebula
  • kilka pieczarek
  • 2 łyżki kiełków fasoli
  • łyżeczka sosu sojowego
  • sproszkowana ostra papryka
  • 2 łyżki oleju
  • sól

Sposób przygotowania:

Omlet z krewetkami
rozmrożone krewetki osączyć. jaja ubić z 2 łyżkami zimnej wody, posolić i wmieszać z krewetkami. umyte i obrane pieczarki oraz cebulę drobno pokroić. na patelni na rozgrzanym oleju smażyć cebulę i pieczarki. następnie dodać kiełki jaja z krewetkami, wlać sos sojowy energicznie wymieszać doprawić do smaku. przyrumieniony omlet przewrócić na drugą stronę i smażyć kika minut