SUPERPRZEPIS

Otrębowy przekładaniec z mikrofali z malinami

  • 3
  • monikaT83
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 7
Otrębowy przekładaniec z mikrofali z malinami Więcej zdjęć (3)

Zapraszam, że po prostu przepyszne ciastko a do tego przygotowane błyskawiczne. Zdrowe, lekkie i świetnie zaspokaja chęci na słodycze, serdecznie polecam:)

Składniki:

Otrębowy przekładaniec z mikrofali z malinami

 

  • 2 łyżki otrąb pszennych- 10 g
  • 1 łyżka otrąb żytnich- 10 g
  • 1 łyżeczka stevii
  • 1 łyżeczka kakao
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego 0%- 50 g
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Przełożenie:
  • 140 g serek homogenizowany naturalny 0%
  • 60 g malin
  • 1 łyżeczka stevii
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Sposób przygotowania:

Otrębowy przekładaniec z mikrofali z malinami

ETAP 1:

Otrębowy przekładaniec z mikrofali z malinami
oba rodzaje otrąb zmiksować w blenderze

Otręby przełożyć do blendera i zmielić.

ETAP 2:

Otrębowy przekładaniec z mikrofali z malinami
w miseczce wymieszać wszystkie sypkie składniki

Przesypać do miski, dodać stevię, kakao i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać

ETAP 3:

Otrębowy przekładaniec z mikrofali z malinami
jajko dokładnie wymieszać z jogurtem naturalnym

W drugiej miseczce wymieszać jajko z jogurtem.

ETAP 4:

Otrębowy przekładaniec z mikrofali z malinami
dokładnie połączyć sypkie i mokre składniki

Następnie mokre składniki przelać do sypkich i dokładnie wymieszać łyżką.

ETAP 5:

Otrębowy przekładaniec z mikrofali z malinami
ciasto przelać do pojemniczka i piec w mikrofali

Przelać do pojemniczka do podgrzewania dań, ustawić mikrofalę na maksymalną moc i piec 2,5-3 minut- zależy od sprzętu. Sprawdzać, aby ciacha nie przypalić. Wyjąć z mikrofali i ostudzić.

Przełożenie:

Otrębowy przekładaniec z mikrofali z malinami
w miseczce wymieszać dokładnie składniki przełożenia

Do miseczki przełożyć serek. Dodać stevie i ekstrakt i dokładnie wymieszać.

ETAP 7:

Otrębowy przekładaniec z mikrofali z malinami
na każdej warstwie ciasta ułożyć serek i maliny

Ciasto przekroić wzdłuż na trzy części. Na talerzu ułożyć pierwszy kawałek ciasta i nałożyć 2 łyżki serka. Ułożyć maliny ( jeśli są duże tak jak moje warto je przekroić na pół). Przykryć drugim kawałkiem i znów go przełożyć serkiem i owocami. Nałożyć ostatni kawałek ciasta i zrobić mały kleks z serka i udekorować maliną. Warto na godzinę wstawić do lodówki, aby smaki się połączyły.
Smacznego!

Tagi:

jajko jajka