czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Pączki ziemniaczane

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pączki te można także robić z farszem jak do pierogów lub podawać je z twarogiem, czy ze śmietaną i z cukrem.

Pączki ziemniaczane

Składniki:

Pączki ziemniaczane

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pączki ziemniaczane
Ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę i dodać do startych. Dodać kaszę oraz szczyptę soli. Dobrze połączyć. Formować kulki wielkości małych pączków. Gotować ok 20 min na małym ogniu, w osolonej wodzie. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać pokrojoną w piórka cebulę. Polać pączki.