Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Parówki cielęce zapiekane z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Parówki zapiekane z kukurydzą to ciekawy pomysł na śniadanie lub kolację.

Parówki cielęce zapiekane z kukurydzą

Składniki:

Parówki cielęce zapiekane z kukurydzą

 

  • 10 parówek cielęcych
  • 1 puszka kukurydzy w puszce ( 220 g )
  • 2 cebule
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 10 dag tartego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka papryki mielonej

 

 

 

Sposób przygotowania:

Parówki cielęce zapiekane z kukurydzą
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, odrobinę soli i pieprzu, wymieszać, podsmażyć. Z parówek usunąć osłonki, naciąć wzdłuż, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać sosem pomidorowym, posypać osączoną z zalewy kukurydzą. Naczynie z parówkami włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 15 minut w temp 180 stopni. Pod koniec posypać startym żółtym serem i mieloną papryką, podawać z pieczywem.