Pascha

Ciasta, Wielkanoc « poprzedni | następny »
andzelina - Przepis na: Pascha offline

Kuchcik
Przepisy: 5
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pascha
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

można podawać polaną czekoladą


trudność: trudne
czas:

Pascha - SKŁADNIKI:

  • 1 kg świeżego słodkiego i tłustego twarogu
  • 1 szklanka świeżej gęstej śmietany
  • 6 żółtek
  • 25 dag margaryny
  • 2 szklanki cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 5 dag migdałów
  • 5 dag rodzynek
  • 5 dag skórki pomarańczowej

Pascha - PRZYGOTOWANIE:

twaróg przepuścić przez maszynkę
margarynę utrzeć na puch z cukrem pudrem w trakcie ucierania dodając kolejno surowe żółtka
do utartej margaryny dodawać stopniowo twaróg i śmietanę
utrzeć wszystko na idealnie gładką masę wtedy dodać bakalie : obrane i drobno posiekane migdały,cieniutkie paseczki smażonej w cukrze skórki pomarańczowej,rodzynki
salaterkę posmarować tłuszczem,nakryć wilgotną gazą i ułożyć na niej masę serową
nakryć drugim kawałkiem gazy i obciążyć deseczką z ciężarkiem
wstawić na 24 godziny do lodówki


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pascha (strona 1 z 1)  
montajka

montajka
offline

2010-03-23 12:33
Pascha jest super tyle , że bardzo sycąca :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Drożdżówki z serem Dyniowa karpatka Kakaowe ciasto z masą serkową
Jogurtowy serniczek Strucla drożdżowa z makiem Kopiec kreta z bitą śmietaną
Piernik korzenny z polewą Biszkoptowy przekładaniec z aronią Sernik z bezą i brzoskwiniami
Ciasto z jabłkami i płatkami migdałów Zielone ciasto z galaretką Skubaniec z jabłkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane