Pascha

Ciasta, Wielkanoc « poprzedni | następny »
andzelina offline

Kuchcik
Przepisy: 5
zdjęcia: 1 z 1
Pascha
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

można podawać polaną czekoladą


trudność: trudne
czas:

Pascha - SKŁADNIKI:

  • 1 kg świeżego słodkiego i tłustego twarogu
  • 1 szklanka świeżej gęstej śmietany
  • 6 żółtek
  • 25 dag margaryny
  • 2 szklanki cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 5 dag migdałów
  • 5 dag rodzynek
  • 5 dag skórki pomarańczowej

Pascha - PRZYGOTOWANIE:

twaróg przepuścić przez maszynkę
margarynę utrzeć na puch z cukrem pudrem w trakcie ucierania dodając kolejno surowe żółtka
do utartej margaryny dodawać stopniowo twaróg i śmietanę
utrzeć wszystko na idealnie gładką masę wtedy dodać bakalie : obrane i drobno posiekane migdały,cieniutkie paseczki smażonej w cukrze skórki pomarańczowej,rodzynki
salaterkę posmarować tłuszczem,nakryć wilgotną gazą i ułożyć na niej masę serową
nakryć drugim kawałkiem gazy i obciążyć deseczką z ciężarkiem
wstawić na 24 godziny do lodówki


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pascha (strona 1 z 1)  
montajka

montajka
offline

2010-03-23 12:33
Pascha jest super tyle , że bardzo sycąca :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami Ciasto czekoladowo-orzechowe z cappuccino Dyniowe buchty z marmoladą
Ciasto Bawole oczy Sernikobrownies z dynią Lekkie ciasto z malinami
Dyniowy sernik z dyniową galaretką Ciasto na zimno 3 bit Kakaowo - serowe ciasto
Ciasto czekoladowe Limonkowy torcik z kiwi Aromatyczne ciasto z dynią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane