ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 187]

Paszteciki z indyczych serc z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Każdy zna tradycyjne paszteciki bezmięsne, te paszteciki są zupełnie inne. Mieszają się tutaj różne smaki dzięki temu mają niepowtarzalny smak i aromat.

Paszteciki z indyczych serc z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paszteciki z indyczych serc z pieczarkami

składniki na farsz

składniki na ciasto:

  • 3/4 szklanki letniej wody
  • 5 dag drożdży
  • 1/2 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczka cukru
  • 4 łyżki oleju
  • 2 szklanki mąki

Sposób przygotowania:

Paszteciki z indyczych serc z pieczarkami
Serca gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem natki selera oraz kawałkiem pora. Po ugotowaniu do miękkości, wyjmujemy na talerz i studzimy. W tym czasie obieramy, kroimy w półksiężyce i smażymy cebulę na złoty kolor.

Po usmażeniu studzimy, kiedy już ostygnie także mielimy. Wszystko razem mieszamy, wbijamy jajka oraz dodajemy podsmażone pieczarki i wędzony pokrojony w kostkę boczek. Dodajemy rodzynki i pokrojone śliwki. Wyrabiamy wszystkie składniki do uzyskania jednolitej masy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Taki farsz dzielimy na dwie części.

Teraz robimy ciasto Pięć dag. drożdży rozkruszamy i zalewamy letnią wodą, przesiewamy mąkę pszenną, dodajemy sól i cukier. Zagniatamy, pod koniec wlewamy olej i wyrabiamy ciasto.

Kiedy jest już gotowe, podsypujemy mąką i rozwałkujemy. Ciasto także dzielimy na dwie części, na każdą kładziemy wałek z farszu i ciasno owijamy ciastem.

Kroimy na kawałki i pieczemy na złoty kolor.  
Paszteciki z indyczych serc z pieczarkami.
Ugotowane serca mielimy w maszynce na sitku o drobnych oczkach.
Paszteciki z indyczych serc z pieczarkami.
Cebule obieramy, kroimy i smażymy na złoty kolor.
Paszteciki z indyczych serc z pieczarkami.
Farsz nakładamy na rozwałkowane ciasto i zwijamy.
Paszteciki z indyczych serc z pieczarkami.
Po zwinięciu kroimy na kawałki odpowiedniej wielkości.