Sposób przygotowania:
Paszteciki z suszonymi grzybami
Ciasto: Mąkę przesiewamy do dużej miski. Dodajemy drożdże, podgrzane wcześniej mleko oraz smietanę. W rondelku rozpuszczamy margarynę lub masło. Dodajemy do mąki i pozostałych składników. Doprawiamy do smaku solą i cukrem i mieszamy. Następnie ręcznie wyrabiamy aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Przykrywamy ściereczką i wstawiamy do piekarnika nastawionego na 40-50 C ( wtedy ciasto pięknie nam wyrośnie). Po wyrośnięciu ciasto dzielimy na 2 części, aby się nam łatwiej formowało paszteciki. Wałkujemy i wykrajamy nożem lub nożykiem do pizzy równe prostokąty i na brzegu każdego układamy przygotowany farsz. Zawijamy i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Możemy też posmarować paszteciki roztrzepanym jajkiem. Będą ładniej się prezentowały. Farsz: Najlepiej dzień wcześniej zalewamy suszone grzyby gorącą, przegotowaną wodą.Następnego dnia gotujemy około 1,5 godziny w tej samej wodzie, doprawiamy vegetą do smaku. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na złoty kolor. Grzyby odsączamy i razem z cebulką miksujemy w rozdrabniaczu na jednolitą masę.