patrycja_ka

patrycja_ka

Kucharz
[Przepisów: 5]

Pasztet babuni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Popisowe dzieło mojej cudownej babci. Palce lizać :)

Pasztet babuni

Składniki:

Pasztet babuni

 

  • Na 1 kg mięsa ( łopatka, wieprzowe, karkówka)
  • 5 jaj
  • 20 dag wątróbki drobiowej
  • 3 cebule średnie
  • 2 bułki (rozmoczyć)
  • pieprz, wegeta, majeranek

 

Sposób przygotowania:

Pasztet babuni
Mięso posolić, ugotować. Wątróbkę i cebulę (pokrojoną w większe kawałki) usmażyć. Wszystko przemielić (razem z bułką), wszystkie składniki wymieszać i dodać rosołu. Piec ok. 60 min w 180°.

Tagi:

mięso