wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

pasztet bez pieczenia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pasztet możemy urozmaicić dodając oliwki, orzechy włoskie lub śliwki suszone

pasztet bez pieczenia

Składniki:

pasztet bez pieczenia

 

Sposób przygotowania:

pasztet bez pieczenia
Mięso i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać liście laurowe. Gdy mięso będzie rumiane, dodać wątróbki, i pieczarki pokrojone w plastry. Smażyć przez około 10 minut. Włożyć kostki rosołowe i wlać 1/2 litra wrzącej wody. Dusić przez około 40 minut. Wyjąć liście laurowe. Mięso zmiksować, doprawić do smaku. Do ciepłej masy dodać masło pokrojone na kawałki i mieszać do rozpuszczenia. Wyłożyć do formy  i ostudzić. Wstawić do lodówki i dobrze schłodzić.