Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Pasztet z oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

bardzo dobry pasztet z oliwkami

Pasztet z oliwkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet z oliwkami

 

  • 0,5 kg łopatki
  • 1 porcja rosołowa mięsa
  • 2 marchewki
  • 2 cebule czerwone
  • 1 czerstwa bułka
  • 2 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • sól,pieprz do smaku
  • oliwki zielone
  • 0,5 łyżeczki papryki słodkiej

Sposób przygotowania:

Pasztet z oliwkami
Porcję rosołową ugotować i oddzielić mięso. Bułkę namoczyć w wodzie aż zmięknie. Łopatkę przekręcić przez maszynkę dodając odciśniętą bułkę. Cebulę obrać i umyć, pokroić w kosteczkę i usmażyć na patelni na oleju. Marchewkę obrać i umyć. Zetrzeć na tarce. Mięso wymieszać z porcją rosołową,cebulą i marchewką. Wybić jajka i przyprawić solą,pieprzem i słodką papryką do smaku. Wsypać mąkę i wymieszać. Natłuścić formę. Wyłożyć mięso i wcisnąć oliwki. Wyrównać masę mięsną. Piec w piekarniku ok 40-60 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu pokroić.
Pasztet z oliwkami
Łopatkę pzrekręcic przez maszynkę z bułką
Pasztet z oliwkami
Cebule umyc i obrać.Drobno posiekac i usmazyć.
Pasztet z oliwkami
Formę natłuścić i wyłożyc mięso i wcisnąc oliwki.
Pasztet z oliwkami
Piec w piekarniku ok 40-60 minut w 180 stopniach