Strona główna Pasztet z wątróbek drobiowych

Pasztet z wątróbek drobiowych

darek112

Mistrz Kuchni
Przepisy: 172
Pasztet z wątróbek drobiowych
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pasztet z wątróbek drobiowych


trudność: średne
czas:

Pasztet z wątróbek drobiowych - SKŁADNIKI:

  • 600g wątróbek z drobiu
  • 300g cebuli
  • łyżka suszonego tymianku
  • 2 paszteciki DROP
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki gęsiego smalcu
  • łyżka białego wina

Pasztet z wątróbek drobiowych - PRZYGOTOWANIE:

Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na gęsim smalcu, po czym skropić winem, przykryć i dusić ok 25 minut. Na patelni stopić pozostały smalec, wrzucić umyte i osuszone wątrobki i chwilę smażyć, posypać tymiankiem, zdjąć z ognia. Ciepłe cebulki i wątróbki dwukrotnie przepuścić przez maszynkę z pasztetowym sitkiem, wymieszać z solą, pieprzem i pasztecikami DROP do smaku na gładką jednolitą masę. Ułożyć na formę, wygładzić powierzchnię, wstawić na noc do lodówki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet z wątróbek drobiowych  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Ciasto brzoskwiniowe Pierniczki świąteczne Rogaliki maślane z pomarańczową nutą
Ciasteczko z czekoladową pianką Sałatka na listkach cykorii Kotlety z kaszy gryczanej
Cebulak na cieście drożdżowym Pyszne Crespelle Kociołek z boczkiem i ziemniakami
Pieczony kurczak z sosem czekoladowym Muffinki jogurtowe Pizza z pomidorami, serem i kiełbasą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane