Strona główna Pasztet z wątróbek drobiowych

Pasztet z wątróbek drobiowych

darek112 - Przepis na: Pasztet z wątróbek drobiowych offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 172
Pasztet z wątróbek drobiowych
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pasztet z wątróbek drobiowych


trudność: średne
czas:

Pasztet z wątróbek drobiowych - SKŁADNIKI:

  • 600g wątróbek z drobiu
  • 300g cebuli
  • łyżka suszonego tymianku
  • 2 paszteciki DROP
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki gęsiego smalcu
  • łyżka białego wina

Pasztet z wątróbek drobiowych - PRZYGOTOWANIE:

Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na gęsim smalcu, po czym skropić winem, przykryć i dusić ok 25 minut. Na patelni stopić pozostały smalec, wrzucić umyte i osuszone wątrobki i chwilę smażyć, posypać tymiankiem, zdjąć z ognia. Ciepłe cebulki i wątróbki dwukrotnie przepuścić przez maszynkę z pasztetowym sitkiem, wymieszać z solą, pieprzem i pasztecikami DROP do smaku na gładką jednolitą masę. Ułożyć na formę, wygładzić powierzchnię, wstawić na noc do lodówki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet z wątróbek drobiowych  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Omlet na słodko polany sorbetem Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Polędwiczki z kurczaka w sosie
Warstwowa sałatka z brokułem Pasztet jaglano-dyniowy Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej
Chleb mleczny żytni na zakwasie Mini pizzerinki Gofry z ricottą
Chleb mleczny z ryżem na drożdżach Kompot z antonówki i pigwy Mini naleśniczki z ananasami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane