Strona główna Pasztet z wątróbek drobiowych

Pasztet z wątróbek drobiowych

darek112 - Przepis na: Pasztet z wątróbek drobiowych offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 172
Pasztet z wątróbek drobiowych
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pasztet z wątróbek drobiowych


trudność: średne
czas:

Pasztet z wątróbek drobiowych - SKŁADNIKI:

  • 600g wątróbek z drobiu
  • 300g cebuli
  • łyżka suszonego tymianku
  • 2 paszteciki DROP
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki gęsiego smalcu
  • łyżka białego wina

Pasztet z wątróbek drobiowych - PRZYGOTOWANIE:

Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na gęsim smalcu, po czym skropić winem, przykryć i dusić ok 25 minut. Na patelni stopić pozostały smalec, wrzucić umyte i osuszone wątrobki i chwilę smażyć, posypać tymiankiem, zdjąć z ognia. Ciepłe cebulki i wątróbki dwukrotnie przepuścić przez maszynkę z pasztetowym sitkiem, wymieszać z solą, pieprzem i pasztecikami DROP do smaku na gładką jednolitą masę. Ułożyć na formę, wygładzić powierzchnię, wstawić na noc do lodówki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet z wątróbek drobiowych  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Kurczak  według Patrycji  Żurek z koperkiem Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków
Krucho - drożdżowa szarlotka pod bezą Łopatka pieczona z warzywami Domowa przyprawa do sałatek
Rogaliki z kiełbasą i grillowym rarytasem Owocowy kompot na kisielu Kapusta duszona z pomidorami
 Księżyce cynamonowe z migdałami Pałki miodowo-musztardowe Kurczak w sosie śmietanowo-kalarepkowym

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane