Strona główna Pasztet z wątróbek drobiowych

Pasztet z wątróbek drobiowych

darek112 - autor przepisu Pasztet z wątróbek drobiowych offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 172
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Pasztet z wątróbek drobiowych
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pasztet z wątróbek drobiowych


trudność: średne
czas:

Pasztet z wątróbek drobiowych - SKŁADNIKI:

  • 600g wątróbek z drobiu
  • 300g cebuli
  • łyżka suszonego tymianku
  • 2 paszteciki DROP
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki gęsiego smalcu
  • łyżka białego wina

Pasztet z wątróbek drobiowych - PRZYGOTOWANIE:

Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na gęsim smalcu, po czym skropić winem, przykryć i dusić ok 25 minut. Na patelni stopić pozostały smalec, wrzucić umyte i osuszone wątrobki i chwilę smażyć, posypać tymiankiem, zdjąć z ognia. Ciepłe cebulki i wątróbki dwukrotnie przepuścić przez maszynkę z pasztetowym sitkiem, wymieszać z solą, pieprzem i pasztecikami DROP do smaku na gładką jednolitą masę. Ułożyć na formę, wygładzić powierzchnię, wstawić na noc do lodówki.



Komentarze do Pasztet z wątróbek drobiowych  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Ciasto pysznotka Gulasz wieprzowy z dodatkami Deser z geranium i owocami
Muffinki kakaowo - cynamonowe z jabłkiem i orzecha Muffiny z brzoskwinią Sałatka z buraczków czerwonych z chrzanem
Sałatka z tuńczykiem Polędwiczka wieprzowa w sosie borowikowym Sałatka Weekend Sylwii Wiesenberg
Biała kiełbasa i cebula Danie ala spaghetti bolognese Sałatka z awokado
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane