darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Pasztet z wątróbek drobiowych

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasztet z wątróbek drobiowych

Pasztet z wątróbek drobiowych

Składniki:

Pasztet z wątróbek drobiowych

  • 600g wątróbek z drobiu
  • 300g cebuli
  • łyżka suszonego tymianku
  • 2 paszteciki DROP
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki gęsiego smalcu
  • łyżka białego wina

Sposób przygotowania:

Pasztet z wątróbek drobiowych

Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na gęsim smalcu, po czym skropić winem, przykryć i dusić ok 25 minut. Na patelni stopić pozostały smalec, wrzucić umyte i osuszone wątrobki i chwilę smażyć, posypać tymiankiem, zdjąć z ognia. Ciepłe cebulki i wątróbki dwukrotnie przepuścić przez maszynkę z pasztetowym sitkiem, wymieszać z solą, pieprzem i pasztecikami DROP do smaku na gładką jednolitą masę. Ułożyć na formę, wygładzić powierzchnię, wstawić na noc do lodówki.

Redakcja poleca: