Strona główna Pasztet z wątróbek drobiowych

Pasztet z wątróbek drobiowych

darek112 - Przepis na: Pasztet z wątróbek drobiowych offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 172
Pasztet z wątróbek drobiowych
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pasztet z wątróbek drobiowych


trudność: średne
czas:

Pasztet z wątróbek drobiowych - SKŁADNIKI:

  • 600g wątróbek z drobiu
  • 300g cebuli
  • łyżka suszonego tymianku
  • 2 paszteciki DROP
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki gęsiego smalcu
  • łyżka białego wina

Pasztet z wątróbek drobiowych - PRZYGOTOWANIE:

Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na gęsim smalcu, po czym skropić winem, przykryć i dusić ok 25 minut. Na patelni stopić pozostały smalec, wrzucić umyte i osuszone wątrobki i chwilę smażyć, posypać tymiankiem, zdjąć z ognia. Ciepłe cebulki i wątróbki dwukrotnie przepuścić przez maszynkę z pasztetowym sitkiem, wymieszać z solą, pieprzem i pasztecikami DROP do smaku na gładką jednolitą masę. Ułożyć na formę, wygładzić powierzchnię, wstawić na noc do lodówki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet z wątróbek drobiowych  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Lekko wędzony łosoś bałtycki w stylu gravad lax Muffinki podwójnie czekoladowe Kresowy boczek z suszonym jabłkiem
Ciasto z bakaliami Naleśniki z mascarpone i malniowym musem Rozgrzewająca zupa dyniowa z suszonymi jabłkami
Rozetki - wspomnienie dzieciństwa Marynowane maślaki Szarlotka najlepsza z najlepszych
Lody pomidorowe Szpinak na cieplo z żółtym serem Krewetki z patelni

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane