Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasztet z wątróbki drobiowej i suszonych grzybów

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny, domowy pasztet przygotowany na bazie wątróbki drobiowej, z dodatkiem aromatycznych suszonych grzybów.

Pasztet z wątróbki drobiowej i suszonych grzybów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet z wątróbki drobiowej i suszonych grzybów

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z wątróbki drobiowej i suszonych grzybów
Mięso i obrane warzywa gotujemy z dodatkiem soli, liści laurowych oraz ziela angielskiego przez 50 minut.

Wypłukane grzyby zalewamy wrzątkiem i moczymy przez godzinę, a następnie gotujemy w tej samej wodzie przez pół godziny.

Pokrojoną w piórka cebulę szklimy na rozgrzanym oleju. Następnie zdejmujemy ją z patelni i podsmażamy partiami wątróbkę na dużym ogniu.

Mielimy wszystkie składniki w maszynce.

Dodajemy kaszę mannę, jajka, 2 płaskie łyżeczki soli oraz pozostałe przyprawy. Mieszamy całość i przekładamy do dwóch blaszek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 55 minut.
Pasztet z wątróbki drobiowej i suszonych grzybów
Mięso i obrane warzywa gotujemy z dodatkiem soli, liści laurowych oraz ziela angielskiego przez 50 minut.
Pasztet z wątróbki drobiowej i suszonych grzybów
Wypłukane grzyby zalewamy wrzątkiem i moczymy przez godzinę, a następnie gotujemy w tej samej wodzie przez pół godziny.
Pasztet z wątróbki drobiowej i suszonych grzybów
Mielimy wszystkie składniki w maszynce do mięsa.
Pasztet z wątróbki drobiowej i suszonych grzybów
Dodajemy kaszę mannę, jajka, 2 płaskie łyżeczki soli oraz pozostałe przyprawy.