goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pieczarki nadziewane wędzonym łososiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Są bardzo smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. Wierzch można posypać startym żółtym serem i jeszcze kilka minut zapiekać.

Pieczarki nadziewane wędzonym łososiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarki nadziewane wędzonym łososiem

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki nadziewane wędzonym łososiem
Cebulkę drobno siekamy i podsmażamy. Dodajemy trzonki pieczarek drobno posiekane i całość podsmażamy, dodajemy pokrojonego drobno łososia. Smażymy i doprawiamy. Przygotowanym farszem nadziewamy oczyszczone wcześniej pieczarki. Pieczarki układamy na blaszce i zapiekamy około 30-40 minut w 180 stopniach. Podajemy.
Pieczarki nadziewane wędzonym łososiem
Pieczarki dokładnie oczyszczamy, odcinamy trzonki.
Pieczarki nadziewane wędzonym łososiem
Cebulkę drobno siekamy i podsmażamy. Dodajemy trzonki pieczarek drobno posiekane i całość podsmażamy, dodajemy pokrojonego drobno łososia
Pieczarki nadziewane wędzonym łososiem
Przygotowanym farszem nadziewamy pieczarki.
Pieczarki nadziewane wędzonym łososiem
Tak przygotowane pieczarki wykładamy na blaszkę do pieczenia