jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Pieczarki w cieście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Danie wyjątkowo dla dorosłych

Pieczarki w cieście

Składniki:

Pieczarki w cieście

 

  • mąki, 2 łyżki oleju, 2 jajka, 3/4 szklanki jasnego piwa, 30 dag pieczarek, pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Pieczarki w cieście
Żółtka wymieszać z piwem. Dodać mąkę zrobić ciasto naleśnikowe. Delikatnie wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek. Wlać 2 łyżki oleju, wymieszać. Pieczarki umyć,opruszyć solą i pieprzem, maczać w cieście piwnym, obtaczać w mące, kłaść na rozgrzany na głębokiej patelni olej. Lekko zrumienić z obu stron. Podawać z ryżem i sałatką.