kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Pieczeń wieprzowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Z mięsa usunąć kość i naciąć skórę w kratkę. Natrzeć dobrze solą wymieszaną z roztartym czosnkiem i posypać kminkiem.

Pieczeń wieprzowa

Składniki:

Pieczeń wieprzowa

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń wieprzowa
Z mięsa usunąć kość i naciąć skórę w kratkę. Natrzeć dobrze solą wymieszaną z roztartym czosnkiem i posypać kminkiem. Włożyć do rondla mięso skórą do góry, dodać tłuszcz, obrumienić mięso, a następnie piec 2 godz. w piekarniku, wlewając pół szklanki wody. W czasie pieczenia polewać od czasu do czasu wytworzonym sosem. Podawać z knedlami i kapustą duszoną.