Strona główna Pieczone talarki ziemniaczane

Pieczone talarki ziemniaczane

Lady Marmolada - Przepis na: Pieczone talarki ziemniaczane offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1098
Pieczone talarki ziemniaczane
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pieczone talarki ziemniaczane


trudność: łatwe
czas:

Pieczone talarki ziemniaczane - SKŁADNIKI:

  • 1,2 kg ziemniaków
  • 300 ml gęstej śmietany
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • masło
  • sól, pieprz

Pieczone talarki ziemniaczane - PRZYGOTOWANIE:

Aby przygotować pyszne pieczone talarki ziemniaczane należy naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ziemniaki obrać, pokroić w bardzo cienkie talarki, ułożyć w naczyniu, posypać solą i pieprzem, zalać śmietaną wymieszaną z musztardą i zapiekać około 50 minut, do momentu, aż będą upieczone i chrupiące.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczone talarki ziemniaczane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Warzywa
Deser z dynią w stylu fit Lekki krem z dyni Coleslaw biało-czerwony
Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze Kalafior w sosie czosnkowym Zupa z żółtej cukinii z ryżem
Podwójnie dyniowy chleb na zakwasie Cynamonowe muffinki z dynią Dyniowa panna cotta
Krążki cukiniowe z grzybami leśnymi Jesienna zapiekanka makaronowa Omlecik z czarną fasolą i serem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane