Strona główna Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Dania, Mączne « poprzedni | następny »
judyta - Przepis na: Pierogi z jagodami offline

Kucharz
Przepisy: 10
Pierogi z jagodami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

ponizej Pierogi z jagodami


trudność: łatwe
czas:

Pierogi z jagodami - SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg jagód
  • 0,5 kg mąki tortowej,
  • 2 żółtka,
  • 1 szklanka śmietany18 lub 36%
  • 1/2 szklanki cukru,
  • około 3/4 szklanki przegotowanej ciepłej wody,
  • szczypta soli

Pierogi z jagodami - PRZYGOTOWANIE:

Jagody wymieszać z 3 łyżkami cukru. Do przesianej przez sito mąki dodać żółtka, wodę i szczyptę soli. Zagnieść ciasto. Podzielić je na 3 części, każdą osobno rozwałkować na placek. Szklanką formować kółeczka, na środek każdego kłaść po łyżeczce nadzienia z jagód. Skleić widelcem. Gotować w lekko osolonej wodzie. Kiedy pierogi wypłyną na wierzch, zagotować 2 minuty, odcedzić i polać obficie gęsta śmietaną.Posypać cukrem do smaku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierogi z jagodami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Roladki z piersi kurczaka z papryką i z szynką Duszona marchewka Naleśniki z farszem szpinakowym
Kolorowe leczo wg Onego Potrawka z kurczaka z papryką Kieszonki z piersi kurczaka nadziewane szpinakiem
Zapiekanka z makaronem Zapiekanka z patelni Gulasz mięsno - warzywny
Makaron w sosie śmietanowym Mięsna pizza w ostrym sosie pomidorowym Mięsne żeberka pieczone w piekarniku

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane