Strona główna Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Dania, Mączne « poprzedni | następny »
judyta - Przepis na: Pierogi z jagodami offline

Kucharz
Przepisy: 10
Pierogi z jagodami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

ponizej Pierogi z jagodami


trudność: łatwe
czas:

Pierogi z jagodami - SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg jagód
  • 0,5 kg mąki tortowej,
  • 2 żółtka,
  • 1 szklanka śmietany18 lub 36%
  • 1/2 szklanki cukru,
  • około 3/4 szklanki przegotowanej ciepłej wody,
  • szczypta soli

Pierogi z jagodami - PRZYGOTOWANIE:

Jagody wymieszać z 3 łyżkami cukru. Do przesianej przez sito mąki dodać żółtka, wodę i szczyptę soli. Zagnieść ciasto. Podzielić je na 3 części, każdą osobno rozwałkować na placek. Szklanką formować kółeczka, na środek każdego kłaść po łyżeczce nadzienia z jagód. Skleić widelcem. Gotować w lekko osolonej wodzie. Kiedy pierogi wypłyną na wierzch, zagotować 2 minuty, odcedzić i polać obficie gęsta śmietaną.Posypać cukrem do smaku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierogi z jagodami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Omlet na słodko polany sorbetem Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Pasztet jaglano-dyniowy
Mini naleśniczki z ananasami Dwusmakowe makaronowe roladki w pomidorach Zapiekanka ziemniaczana
Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem Mini roladki z grillowaną dynią i serem Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą
 Drobiowy gulasz z dynią i fasolką Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Pizza-tarta z szynką, pieczarkami i marchewką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane