Strona główna Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Dania, Mączne « poprzedni | następny »
judyta - autor przepisu Pierogi z jagodami offline

Kucharz
Przepisy: 10
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Pierogi z jagodami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

ponizej Pierogi z jagodami


trudność: łatwe
czas:

Pierogi z jagodami - SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg jagód
  • 0,5 kg mąki tortowej,
  • 2 żółtka,
  • 1 szklanka śmietany18 lub 36%
  • 1/2 szklanki cukru,
  • około 3/4 szklanki przegotowanej ciepłej wody,
  • szczypta soli

Pierogi z jagodami - PRZYGOTOWANIE:

Jagody wymieszać z 3 łyżkami cukru. Do przesianej przez sito mąki dodać żółtka, wodę i szczyptę soli. Zagnieść ciasto. Podzielić je na 3 części, każdą osobno rozwałkować na placek. Szklanką formować kółeczka, na środek każdego kłaść po łyżeczce nadzienia z jagód. Skleić widelcem. Gotować w lekko osolonej wodzie. Kiedy pierogi wypłyną na wierzch, zagotować 2 minuty, odcedzić i polać obficie gęsta śmietaną.Posypać cukrem do smaku.



Komentarze do Pierogi z jagodami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Makaron spaghetti z wieprzowiną i warzywnym sosem Gołąbki z pieczarkami, mięsem i kaszą Twaróg śmietankowy z ziemniakami
Wielkanocne ruloniki z jajecznym wnętrzem Tradycyjny staropolski bigos Wegetariańskie gołąbki
Placki z tartymi jabłkami. Wątróbka w sosie pomidorowym z makaronem Stek z rekina z japońską nutą
Warzywne sajgonki w papierze ryżowym Warzywne szaleństwo z sushi Warzywna zapiekanka zatopiona w wegańskim serze
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane