Strona główna Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Dania, Mączne « poprzedni | następny »
judyta

Kucharz
Przepisy: 10
Pierogi z jagodami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

ponizej Pierogi z jagodami


trudność: łatwe
czas:

Pierogi z jagodami - SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg jagód
  • 0,5 kg mąki tortowej,
  • 2 żółtka,
  • 1 szklanka śmietany18 lub 36%
  • 1/2 szklanki cukru,
  • około 3/4 szklanki przegotowanej ciepłej wody,
  • szczypta soli

Pierogi z jagodami - PRZYGOTOWANIE:

Jagody wymieszać z 3 łyżkami cukru. Do przesianej przez sito mąki dodać żółtka, wodę i szczyptę soli. Zagnieść ciasto. Podzielić je na 3 części, każdą osobno rozwałkować na placek. Szklanką formować kółeczka, na środek każdego kłaść po łyżeczce nadzienia z jagód. Skleić widelcem. Gotować w lekko osolonej wodzie. Kiedy pierogi wypłyną na wierzch, zagotować 2 minuty, odcedzić i polać obficie gęsta śmietaną.Posypać cukrem do smaku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierogi z jagodami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Gulasz wieprzowy z plackami ziemniaczanymi Mielone kule z niespodzianką Wiosenne danie w mig
Schab pieczony w sosie żurawinowym Mini omlety zapiekane Zupa a’la strogonoff
Spaghetti z mielonej piersi z kurczaka Rolada ze szpinakiem i sałatką z tuńczyka Bakłażan nadziewany kaszą jaglaną
Papryka faszerowana z kaszą i orzechami Smażony brązowy ryż z tajską bazylią i warzywami Grzanka z jajkiem sadzonym i pikantnym jarmużem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane