Strona główna Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Dania, Mączne « poprzedni | następny »
judyta - Przepis na: Pierogi z jagodami offline

Kucharz
Przepisy: 10
Pierogi z jagodami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

ponizej Pierogi z jagodami


trudność: łatwe
czas:

Pierogi z jagodami - SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg jagód
  • 0,5 kg mąki tortowej,
  • 2 żółtka,
  • 1 szklanka śmietany18 lub 36%
  • 1/2 szklanki cukru,
  • około 3/4 szklanki przegotowanej ciepłej wody,
  • szczypta soli

Pierogi z jagodami - PRZYGOTOWANIE:

Jagody wymieszać z 3 łyżkami cukru. Do przesianej przez sito mąki dodać żółtka, wodę i szczyptę soli. Zagnieść ciasto. Podzielić je na 3 części, każdą osobno rozwałkować na placek. Szklanką formować kółeczka, na środek każdego kłaść po łyżeczce nadzienia z jagód. Skleić widelcem. Gotować w lekko osolonej wodzie. Kiedy pierogi wypłyną na wierzch, zagotować 2 minuty, odcedzić i polać obficie gęsta śmietaną.Posypać cukrem do smaku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierogi z jagodami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Kotlety parówkowo jajeczne Naleśniki o smaku migdałowym Pierogi z kaszanką i leśnymi grzybami
Spagetti z sosem  marchewkowo-cukiniowym z natką Coleslaw biało-czerwony Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze
Placek ziemniaczany z gulaszem Babka ryżowo-jabłkowa Eli z sosem jeżynowym Zupa z żółtej cukinii z ryżem
Krążki cukiniowe z grzybami leśnymi Jesienna zapiekanka makaronowa Lasagne z mięsem mielonym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane