joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Pierogi z mięsem drobiowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierogi w jak najprostszej formie, w sam raz dla początkujących :)

Pierogi z mięsem drobiowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierogi z mięsem drobiowym

  • farsz; jak w przepisie http://www.gotujmy.pl/pyzy-z-miesem-drobiowym,przepisy,171207.html

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem drobiowym

Sól rozpuszczamy w wodzie. Z przesianej mąki tworzymy kopczyk. w kopczyku tworzymy wgłębienie i wlewamy w nie wodę (małymi porcjami). Ciasto na początku mieszamy długą, drewnianą łyżką. Gdy wlejemy już całą wodę zaczynamy wyrabianie ręką, starannie łączymy wodę z mąką tak aby ciasto było elastyczne (wyrabiamy przez ok 15 minut). W razie potrzeby dosypujemy odrobinę mąki. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy dużą szklanką kółka. W każde kółko nakładamy porcję farszu, zaklejamy brzegi. Pierogi wrzucamy do wrzącej i lekko osolonej wody. Gotujemy przez ok 30 sekund od momentu wypłynięcia po czym cedzakiem wyciągamy z wody. Podajemy okraszone masłem lub skwarkami. Smacznego :)))

Tagi:

kopczyk