Strona główna Pierogi z mięsem drobiowym

Pierogi z mięsem drobiowym

joaska500 - Przepis na: Pierogi z mięsem drobiowym offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 283
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Pierogi z mięsem drobiowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pierogi w jak najprostszej formie, w sam raz dla początkujących :)


trudność: średne
czas:

Pierogi z mięsem drobiowym - SKŁADNIKI:

  • farsz; jak w przepisie http://www.gotujmy.pl/pyzy-z-miesem-drobiowym,przepisy,171207.html

Pierogi z mięsem drobiowym - PRZYGOTOWANIE:

Sól rozpuszczamy w wodzie. Z przesianej mąki tworzymy kopczyk. w kopczyku tworzymy wgłębienie i wlewamy w nie wodę (małymi porcjami). Ciasto na początku mieszamy długą, drewnianą łyżką. Gdy wlejemy już całą wodę zaczynamy wyrabianie ręką, starannie łączymy wodę z mąką tak aby ciasto było elastyczne (wyrabiamy przez ok 15 minut). W razie potrzeby dosypujemy odrobinę mąki. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy dużą szklanką kółka. W każde kółko nakładamy porcję farszu, zaklejamy brzegi. Pierogi wrzucamy do wrzącej i lekko osolonej wody. Gotujemy przez ok 30 sekund od momentu wypłynięcia po czym cedzakiem wyciągamy z wody. Podajemy okraszone masłem lub skwarkami. Smacznego :)))


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierogi z mięsem drobiowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Klopsiki w kapuście Roladki schabowe nadziewane Makaron spaghetti z pesto i słonecznikiem
Pierogi z zielonawymi gołąbkami Kurczak zapiekany z warzywami Dyniowe placuszki z kaszanką
Pyzy z mięsem mielonym Barszczyk z pierogami z farszem mięsnym Kurczak w sosie pieczarkowym
Kotlety mielone z gorgonzolą i gruszką Placki cukiniowo-ziemniaczne Kalafior pod beszamelem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj