Strona główna Pierogi z mięsem drobiowym

Pierogi z mięsem drobiowym

joaska500

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 283
zdjęcia: 1 z 2
Pierogi z mięsem drobiowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pierogi w jak najprostszej formie, w sam raz dla początkujących :)


trudność: średnie
czas:

Pierogi z mięsem drobiowym - SKŁADNIKI:

  • farsz; jak w przepisie http://www.gotujmy.pl/pyzy-z-miesem-drobiowym,przepisy,171207.html

Pierogi z mięsem drobiowym - PRZYGOTOWANIE:

Sól rozpuszczamy w wodzie. Z przesianej mąki tworzymy kopczyk. w kopczyku tworzymy wgłębienie i wlewamy w nie wodę (małymi porcjami). Ciasto na początku mieszamy długą, drewnianą łyżką. Gdy wlejemy już całą wodę zaczynamy wyrabianie ręką, starannie łączymy wodę z mąką tak aby ciasto było elastyczne (wyrabiamy przez ok 15 minut). W razie potrzeby dosypujemy odrobinę mąki. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy dużą szklanką kółka. W każde kółko nakładamy porcję farszu, zaklejamy brzegi. Pierogi wrzucamy do wrzącej i lekko osolonej wody. Gotujemy przez ok 30 sekund od momentu wypłynięcia po czym cedzakiem wyciągamy z wody. Podajemy okraszone masłem lub skwarkami. Smacznego :)))


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierogi z mięsem drobiowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Klopsiki z buraczków Roladki schabowe nadziewane Kluski na parze z jagodami
Wegańska zupa warzywna z dynią hokkaido, brukselką Faszerowane kalarepki Udka pieczone w marynacie z sosem teriyaki
Skrzydełka w marynacie musztardowo-miodowej Pizza z pieczarkami i kurczakiem Wątróbka drobiowa z kaszą
Podudzia z kurcząt z orzechami Drobiowy gyros w pomidorach Karkówka zapiekana w sosie majonezowo-ketchupowym

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane