Strona główna Pierogi z mięsem drobiowym

Pierogi z mięsem drobiowym

joaska500 offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 283
zdjęcia: 1 z 2
Pierogi z mięsem drobiowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pierogi w jak najprostszej formie, w sam raz dla początkujących :)


trudność: średne
czas:

Pierogi z mięsem drobiowym - SKŁADNIKI:

  • farsz; jak w przepisie http://www.gotujmy.pl/pyzy-z-miesem-drobiowym,przepisy,171207.html

Pierogi z mięsem drobiowym - PRZYGOTOWANIE:

Sól rozpuszczamy w wodzie. Z przesianej mąki tworzymy kopczyk. w kopczyku tworzymy wgłębienie i wlewamy w nie wodę (małymi porcjami). Ciasto na początku mieszamy długą, drewnianą łyżką. Gdy wlejemy już całą wodę zaczynamy wyrabianie ręką, starannie łączymy wodę z mąką tak aby ciasto było elastyczne (wyrabiamy przez ok 15 minut). W razie potrzeby dosypujemy odrobinę mąki. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy dużą szklanką kółka. W każde kółko nakładamy porcję farszu, zaklejamy brzegi. Pierogi wrzucamy do wrzącej i lekko osolonej wody. Gotujemy przez ok 30 sekund od momentu wypłynięcia po czym cedzakiem wyciągamy z wody. Podajemy okraszone masłem lub skwarkami. Smacznego :)))


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierogi z mięsem drobiowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Pulpeciki na kapuście włoskiej Danie jednogarnkowe z grzybkami leśnymi Babka ziemniaczana
Orzechowe placuszki z ricotty z jabłkiem Kluski śląskie z kurkowym sosem Pizza z kurczakiem i brokułami
Potrawka fasolowa z kiełbaskami Kotleciki brokułowo - jajeczne Pieczony dorsz z małymi cukiniami i pesso
Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką Dorsz zapiekany z dynią i pieczarkami Rosół orientalny z kurczaka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane