Strona główna Pierogi z mięsem drobiowym

Pierogi z mięsem drobiowym

joaska500 - Przepis na: Pierogi z mięsem drobiowym offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 283
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Pierogi z mięsem drobiowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pierogi w jak najprostszej formie, w sam raz dla początkujących :)


trudność: średne
czas:

Pierogi z mięsem drobiowym - SKŁADNIKI:

  • farsz; jak w przepisie http://www.gotujmy.pl/pyzy-z-miesem-drobiowym,przepisy,171207.html

Pierogi z mięsem drobiowym - PRZYGOTOWANIE:

Sól rozpuszczamy w wodzie. Z przesianej mąki tworzymy kopczyk. w kopczyku tworzymy wgłębienie i wlewamy w nie wodę (małymi porcjami). Ciasto na początku mieszamy długą, drewnianą łyżką. Gdy wlejemy już całą wodę zaczynamy wyrabianie ręką, starannie łączymy wodę z mąką tak aby ciasto było elastyczne (wyrabiamy przez ok 15 minut). W razie potrzeby dosypujemy odrobinę mąki. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy dużą szklanką kółka. W każde kółko nakładamy porcję farszu, zaklejamy brzegi. Pierogi wrzucamy do wrzącej i lekko osolonej wody. Gotujemy przez ok 30 sekund od momentu wypłynięcia po czym cedzakiem wyciągamy z wody. Podajemy okraszone masłem lub skwarkami. Smacznego :)))


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierogi z mięsem drobiowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Knedle z jabłkami w orzechowej panierce Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym Placuszki z jabłkami i cynamonem
Kurczak curry z ryżem i kolorowymi warzywami Papryka faszerowana z sosem pomidorowym Łopatka pieczona z warzywami
Gulasz z mini patisonami i fasolką Racuchy rybne z warzywami Pulpeciki w sosie pieczarkowym z kaszą jęczmienną
Fasolka po bretońsku Schab faszerowany Makaron z młoda kapustą

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane