Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka z mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Mięsko gotowane na parze nie musi być mdłe... Może być nie tylko zdrowe, ale i smaczne:) Wystarczy dobrać kilka dodatków i efekt murowany:)

Pierś z kurczaka z mozzarellą

Składniki:

Pierś z kurczaka z mozzarellą

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1/2 pęczka świeżej bazylii
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki sosu Sambal Oelek
  • 1 łyżeczka słodkiej suszonej papryki w płatkach
  • 1/2 łyżeczki soli
  • świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
  • 80 g mozzarelli w kulce

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z mozzarellą

Etap 1

Pierś z kurczaka z mozzarellą
Podzielone na porcje mięso ułożone w garnku do gotowania na parze.

Pierś z kurczaka podzielić na cztery porcje. Każdy kawałek mięsa ułożyć w garnku do gotowania na parze.

Etap 2

Pierś z kurczaka z mozzarellą
Bazylia czosnek mozzarella sos i przyprawy przełożone do miski blendera.

Listki bazylii przełożyć do miski blendera. Dodać do nich obrany ząbek czosnku, sos Sambal Oelek, mozzarellę, płatki papryki, sól i pieprz.

Etap 3

Pierś z kurczaka z mozzarellą
Wszystkie składniki niezbyt dokładnie zmiksowane.

Wszystko niezbyt dokładnie zmiksować.

Etap 4

Pierś z kurczaka z mozzarellą
Przygotowana pasta rozłożona na mięsie w garnku.

Przygotowaną pastę rozsmarować na mięsie w garnku. Garnek przykryć. Gotować na parze ok. 20 minut.