Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka z mozzarellą w sosie chili

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Piersi z kurczaka nadziane wędzonym boczkiem, cebulą i mozzarellą... Pomysł na smaczny, szybki w przygotowaniu obiad:)

Pierś z kurczaka z mozzarellą w sosie chili Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka z mozzarellą w sosie chili

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 duże plastry wędzonego boczku
  • 1/4 cebuli
  • 8 kulek mozzarelli mini
  • 2 łyżeczki przyprawy do mięs
  • 2 łyżeczki przyprawy grill klasyczny
  • olej do smażenia
  • 1/2 szklanki pikantno-słodkiego sosu chili

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z mozzarellą w sosie chili
Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku tworząc kieszonki. Oprószyć je w środku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Do środka każdej mięsnej kieszonki włożyć po plasterku boczku, po trochu pokrojonej w grube piórka cebuli i po 4 kulki mozzarelli. Brzegi mięsa spiąć wykałaczkami. Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron obiema przyprawami. Mięso z obu stron zrumienić. Do zrumienionego mięsa wlać szklankę wody, dodać sos chili. Dusić na średnim ogniu pod przykryciem po ok. 10 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.
Pierś z kurczaka z mozzarellą w sosie chili
Mięso nacięte w środku oprószone solą i pieprzem.
Pierś z kurczaka z mozzarellą w sosie chili
Boczek cebula i mozzarella włożone do środka mięsnych kieszonek.
Pierś z kurczaka z mozzarellą w sosie chili
Nadziane mięso posypane przyprawami rumienione na oleju.
Pierś z kurczaka z mozzarellą w sosie chili
Zrumienione mięso zalane wodą z dodatkiem sosu chili.