Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z mozzarellą w sosie chili
Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku tworząc kieszonki. Oprószyć je w środku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Do środka każdej mięsnej kieszonki włożyć po plasterku boczku, po trochu pokrojonej w grube piórka cebuli i po 4 kulki mozzarelli. Brzegi mięsa spiąć wykałaczkami. Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron obiema przyprawami. Mięso z obu stron zrumienić. Do zrumienionego mięsa wlać szklankę wody, dodać sos chili. Dusić na średnim ogniu pod przykryciem po ok. 10 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.
![Pierś z kurczaka z mozzarellą w sosie chili Pierś z kurczaka z mozzarellą w sosie chili](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-z-kurczaka-z-mozzarella-w-sosie-chili-323484.jpg)
![Pierś z kurczaka z mozzarellą w sosie chili Pierś z kurczaka z mozzarellą w sosie chili](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-z-kurczaka-z-mozzarella-w-sosie-chili-323485.jpg)
![Pierś z kurczaka z mozzarellą w sosie chili Pierś z kurczaka z mozzarellą w sosie chili](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-z-kurczaka-z-mozzarella-w-sosie-chili-323486.jpg)
![Pierś z kurczaka z mozzarellą w sosie chili Pierś z kurczaka z mozzarellą w sosie chili](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-z-kurczaka-z-mozzarella-w-sosie-chili-323487.jpg)