Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Piersi z kurczaka z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pierś z kurczaka w marynacie z dodatkiem kawy rozpuszczalnej, a następnie pieczona na grillu... Prosta marynata, a smak mięska wspaniały...

Piersi z kurczaka z grilla Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Piersi z kurczaka z grilla

 

  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka po staropolsku
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • pieprz kolorowy do smaku
  • 1 łyżeczka soli ziołowej
  • 6 łyżeczek oleju
  • 3 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 2 łyżeczki przyprawy do mięs

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka z grilla
Piersi z kurczaka podzielić na porcje. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Wszystkie przyprawy przełożyć do miseczki. Dodać do nich czosnek, kawę i olej, dokładnie wymieszać. Marynatę wylać na mięso. Wymieszać tak, żeby marynata pokryła je w całości. Mięso w marynacie przykryć folią spożywczą i odłożyć na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso kłaść na rozgrzany grill. Grillować na rumiano z obu stron.
Piersi z kurczaka z grilla
Piersi z kurczaka podzielone na mniejsze porcje.
Piersi z kurczaka z grilla
Wszystkie składniki marynaty przełożone do miseczki.
Piersi z kurczaka z grilla
Kawałki mięsa dokładnie pokryte przygotowaną marynatą.