Sposób przygotowania:
Grilowana pieś z kurczaka z ziemniakami
Dwa filety z kurczaka , dziele na pół i oczyszczam ze zbędnych błonek, następnie smaruję kurczaka oliwą i przyprawiam solą, pieprzem, bazylią, przyprawami do grilla i na końcu na kurczaka wyciskam sok z cytryny, następnie mięso w marynacie wkładam na 15 minut do lodówki.
Ugotowane ziemniaki w mundurkach kroję na małe talarki i przyprawiam oregano, słodką i ostrą papryką i oczywiście najważniejszą przyprawą w mojej kuchni, czyli solą i pieprzem :-). Na rozgrzanym grillu ( w moim przypadku elektryczny) kładę piersi z kurczaka i ziemniaki, smażę 15 minut.
Sos do kurczaka: 2 łyżki majonezu mieszam z 150g śmietany i dwoma łyżkami ketchupu. Do wymieszanego sosu, dodaję sól i pół ząbka czosnku.
Sałatka: Rozdrabniam drobno sałatę. kroję drobno paprykę i ogórka. Następnie mieszam wszystko z dwoma łyżkami oliwy, soli, pieprzu i jedną łyżką cytryny.
Ugotowane ziemniaki w mundurkach kroję na małe talarki i przyprawiam oregano, słodką i ostrą papryką i oczywiście najważniejszą przyprawą w mojej kuchni, czyli solą i pieprzem :-). Na rozgrzanym grillu ( w moim przypadku elektryczny) kładę piersi z kurczaka i ziemniaki, smażę 15 minut.
Sos do kurczaka: 2 łyżki majonezu mieszam z 150g śmietany i dwoma łyżkami ketchupu. Do wymieszanego sosu, dodaję sól i pół ząbka czosnku.
Sałatka: Rozdrabniam drobno sałatę. kroję drobno paprykę i ogórka. Następnie mieszam wszystko z dwoma łyżkami oliwy, soli, pieprzu i jedną łyżką cytryny.