iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Pierwsze popovery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

0statnio bardzo modne śniadania choć oprócz tego, że modne to jeszcze smaczne.

Pierwsze popovery Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierwsze popovery

 

Sposób przygotowania:

Pierwsze popovery
Mąkę wymieszać z solą i cukrem, dodać jajka i ubijając trzepaczką dolewać mleko, robimy to szybko. Całe ciasto najlepiej od razu przygotować w naczyniu z dziobkiem. Ja użyłam foremek do muffinów. Foremki napełnić do 1/2 wysokości ciastem i piec w nagrzanym do 220 st piekarniku 20 min, następnie zmniejszyć temp. do 180st i piec kolejne 20 min po upieczeniu maja być złociste i chrupiące. Podajemy gorące i najlepiej smakują z dżemem.
Pierwsze popovery
Wnaczyniu z dziobkiem przygotować płynne ciasto
Pierwsze popovery
Ciastem napełnic do połowy małe foremki
Pierwsze popovery
popovery piec do uzyskania złotego koloru

Tagi:

jajko jajka