monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1222]

Pikantna zupa dyniowo-ziemniaczana

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 160
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sycąca,mocno rozgrzewająca zupa na bazie dyni i ziemniaków, W sam raz na deszczowe dni za oknem, To kto się skusi? Zapraszam.

Pikantna zupa dyniowo-ziemniaczana

Składniki:

Pikantna zupa dyniowo-ziemniaczana

 

Sposób przygotowania:

Pikantna zupa dyniowo-ziemniaczana

ETAP 1:

Pikantna zupa dyniowo-ziemniaczana
zeszklić cebulę i papryczkę a potem dodać imbir

Cebulę, czosnek i papryczkę podkroić w małą kostkę. Imbir obrać i pokroić w plasterki. W rondlu rozgrzać olej i wrzucić wszystkie przyprawy poza imbirem. Gdy się lekko zeszklą dodać imbir.

ETAP 2:

Pikantna zupa dyniowo-ziemniaczana
do garnka dodać marchewkę pietruszkę a następnie dynię i ziemniaki

Po około 2 minutach dodać pokrojoną marchewkę i seler. Ziemniaki i dynię pokroić w dużą kostkę. Dodać do garnka i przesmażać całość około 2-3 minut. Po tym czasie dodać wodę i całość gotować do miękkości składników.


Doprawić do smaku solą. Zdjąć z ognia i zmiksować blenderem na gładko.


Podawać z grzankami i pestkami dyni.