Sposób przygotowania:
Łosoś z warzywami i kuskusemETAP 1:
Na patelni przesmażam pokrojoną paprykę, dodaję pokrojony drobno por i razem smażę na wolnym ogniu na maśle.
ETAP 2:
Rybę przekładam do marynaty z pokrojonej cebuli, majeranku, soli, pieprzu. Odstawiam do lodówki im dłużej tym lepiej.
ETAP 3:
Marchewkę ścieram na tarce jarzynowej, dodaję do papryki i razem duszę. Podlewam odrobiną wody. Doprawiam solą, pieprzem.
ETAP 4:
Na rybie układam warzywa i zawijam w folię aluminiową.
Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni i piekę 15 minut.
Kaszę kuskus przygotowuję zgodnie z opakowaniem. Do reszty warzyw dodaję kaszę, natkę pietruszki, doprawiam i mamy szybką sałatkę.
SylaUla