Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Placki z kiszonej kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Niedrogie i smaczne.Dobre na obiad i na kolację.

Placki z kiszonej kapusty

Składniki:

Placki z kiszonej kapusty

 

  • 1kg.kiszonej kapusty,
  • 2cebule,
  • sól i pieprz,
  • Ciasto naleśnikowe;
  • 2szkl.mąki,
  • 1szkl.mleka,
  • 1szkl.gazowanej wody mineralnej,
  • 2jajka;
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Placki z kiszonej kapusty
Z mleka,wody,jajek i mąki przygotowujemy gęste ciasto naleśnikowe,dodajemy do niego drobno pokrojone cebule oraz ugotowaną i odciśniętą kiszoną kapustę.Całość przyprawiamy na ostro pieprzem i solą,mieszamy i od razu smażymy na oleju nieduże placuszki.Podajemy gorące.polane np.keczupem.