iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Placuszki po bojkowsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne szybkie w zrobieniu placuszki z ciasta z dodatkiem kapusty kiszonej. Podawane z sosem czosnkowym. Smakują na zimno i ciepło .

Placuszki po bojkowsku

Składniki:

Placuszki po bojkowsku

 

Sposób przygotowania:

Placuszki po bojkowsku
Kapustę kiszoną odciskamy i kroimy w mniejsze kawałki. Dodajemy jajka. Mieszamy . Następnie dodajemy śmietanę . Jeszcze raz mieszamy . Dodajemy tyle maki aby ciast było dość gęste. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Na patelni rozgrzewamy olej. Nakładamy łyżką placuszki i smażymy z obu stron na złoto. Robimy sos czosnkowy. Czosnek wyciskamy do majonezu i jogurtu , doprawiamy solą do smaku.

Tagi:

jajko jajka