Lucy

Lucy

Szef Kuchni
[Przepisów: 13]

Pomidory faszerowne tuńczykiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
         
ocena: 2/5 głosów: 2

Pomidory umyć, ściąć z wierzchu gruby plaster, wydrążyć. jajka ugotować na twardo,

Pomidory faszerowne tuńczykiem

Składniki:

Pomidory faszerowne tuńczykiem

 

  • 6 dużych dojrzałych pomidorów
  • 3 jajka
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 słoiczek kaparów
  • 2 łyżki siekanej natki pietruszki
  • 5 łyżek majonezu
  • 6 oliwek
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pomidory faszerowne tuńczykiem
Pomidory umyć, ściąć z wierzchu gruby plaster, wydrążyć. jajka ugotować na twardo, drobno posiekać i wymieszać z tuńczykiem (drobno pokruszonym). Dodać majonez, skropić sokiem z cytryny, dodać kapary, pieprz. Nafaszerować pomidory, ubrać majonezem i wydrążonymi oliwkami, pokrajanymi wzdłuż na połówki.