Strona główna Pomidory nadziewane żółtym serem

Pomidory nadziewane żółtym serem
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Książka kucharska wyd. Printex II

Pomidory « poprzedni | następny »
Przepis redakcyjny
Pomidory nadziewane żółtym serem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

nadziewane pomidorki


trudność: łatwe
czas:

Pomidory nadziewane żółtym serem - SKŁADNIKI:

Pomidory nadziewane żółtym serem - PRZYGOTOWANIE:

Pomidory
umyć, ściąć czubki, wydrążyć, odstawić do obeschnięcia  na około 30 minut. Z wydrążonych środków
pomidorów, połowy porcji masła i drobno pokrojonej cebuli przygotować sos. Na
maśle podsmażyć cebulę, dodać pomidory, wszystko razem udusić, doprawić
solą.  Gotowy sos przetrzeć przez sito.
Żółty ser zetrzeć na tarce, wymieszać z ubitym jajkiem, solą, pieprzem i
posiekaną natką pietruszki. Nadzieniem tym napełnić wydrążone pomidory, na
środek każdego ułożyć mały kawałek masła. Naczynie do zapiekania wysmarować
tłuszczem. Ułożyć pomidory, zalać sosem, wstawić do niezbyt gorącego
piekarnika, upiec. Przed podaniem sos pomidorowy wymieszać z jogurtem lub
śmietaną, posypać  posiekaną natką
pietruszki. Podawać z kaszą kukurydzianą lub kus-kus.


 


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pomidory nadziewane żółtym serem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pomidory
Makaronowa sałatka Eli z marynowaną dynią Naleśnikowe szaszłyki z mozzarellą Pomidory z serem manouri
Sos pomidorowy do słoików Sos pomidorowy do słoików a’la ketchup Pomidory suszone w ziołach
Suszone pomidory po grecku Pomidor w cieście naleśnikowym Ketchup pikantny
Przecier pomidorowy Lody pomidorowe Jajka zapiekane w pomidorach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane