cassia6

cassia6

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

poncz z bananów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny poncz z odrobiną rumu i kremu bananowego. Polecam!!!

poncz z bananów

Składniki:

poncz z bananów

 

  • 2 dojrzałe banany
  • kakao
  • 1 szklanka mleczka kokosowego
  • 1 szklanka odtłuszczonego mleka
  • 1 kieliszek kremu bananowego
  • 3 łyżeczki rumu
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

poncz z bananów
Z bananów zdjąć skórkę. Jeden pokroić, zalać zimnym mleczkiem kokosowym, dodać mleko, rum i krem. Zmiksować. Przelać do rondla, podgrzać na małym ogniu (nie gotować!), wlać do szklanych naczyń. Drugiego banana pokroić w talarki, skropić sokiem z cytryny. Nadziewać na duże wykałaczki, oprószyć kakao.