Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Puree z fasoli lub grochu

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jeśli chcemy skrócić czas przygotowania potrawy należy groch lub fasolę

Puree z fasoli lub grochu

Składniki:

Puree z fasoli lub grochu

 

  • 2 szkl białej fasoli lub okrągłego grochu "victoria"
  • 10 dag wędzonego boczku lub słoniny
  • sól
  • odrobina pieprzu

Sposób przygotowania:

Puree z fasoli lub grochu
Jeśli chcemy skrócić czas przygotowania potrawy należy groch lub fasolę namoczyć w letniej wodzie poprzedniego dnia. Nazajutrz ugotować w tej samej wodzie. Przed przetarciem nalezy groch lub fasolę podgrzać. Puree doprawić do smaku solą i pieprzem, polać zrumienionym boczkiem lub słoniną.

Tagi:

fasola groch