krystyna330

krystyna330

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Rolada mięsna zwijana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna rolada, idealna jako dodatek do ziemniaczków i suróweczki. Polecam każdemu tą pyszną zawijaną roladę jest na prawdę szybka w wykonaniu i smaczna

Rolada mięsna zwijana Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rolada mięsna zwijana

 

  • 50 dag mielonego miesa wieprzowego
  • 6 plasterków ser żólty
  • 6 plasterków szynka
  • papryka marynowana
  • ogórek kiszony
  • cebula poszatkowana

Sposób przygotowania:

Rolada mięsna zwijana
MIęso układamy na foli aluminiowej i układamy płat w kształcie prostokąta. Na mięsie kładziemy ser, szynkę, paprykę, cebulę ogórki kiszone lub inne dodatki. Teraz całość zwijamy w rulon tak aby nadać roladzie kształtu. Szelnie zawijamy folią i wsztwiamy do nagrzanego piekarnika. Pod koniec pieczenia zdejmujemy folię z wierzchu żeby rolada trochę się przyrumieniała z wierzchu. Podajemy z ziemniaczkami i suróweczką jako mięsko obiadowe.
Rolada mięsna zwijana
MIęso układamy na foli aluminiowej i układamy płat w kształcie prostokąta
Rolada mięsna zwijana
Na mięsie kładziemy ser, szynkę, paprykę, cebulę ogórki kiszone lub inne dodatki
Rolada mięsna zwijana
Teraz całość zwijamy w rulon tak aby nadać roladzie kształtu.